Betalte 1,1 millioner til fiktiv kjæreste

Mannen skrev og skrev om sin ektefølte kjærlighet, og fikk pengemas pakket inn i rosa bomull tilbake... (Bildet er en illustrasjon)

I følge vår søsterpublikasjon DinSide.no er det flere nordmenn som lar seg lure av såkalte Nigeria-brev.

Tilbud om fast følge
De fleste av oss har fått slike brev i e-postkassa, med tilbud om store pengebeløp, gevinster og lignende. Haken er bare at man må sette inn i litt mindre sum på en konto i Nigeria først, før den virkelig store summen kommer…

En annen variant tilbud om kjæresteforhold eller ekteskap fra kvinner i land som det ikke er naturlig for Norge å sammenligne seg med, for å si det slik.

Annonse

– Send mere penger!
Som oftest er det slett ikke en vakker kvinne som står bak, men en svindler som ved hjelp av romantiske utsagn og ymse kjærlighetserklæringer skal lure deg til å sende penger til klær, sko, husvære eller flybilletter.

Alt sammen i kjærlighetens navn.

Overbevist romantiker
Dette skjønte ikke en mann i Naperville, Illinois i USA.

I to og et halvt år holdt han det gående med hete e-brev fram og tilbake, fullt overbevist om at han hadde funnet ekte kjærlighet for første gang i sitt 48 år lange liv.

Han overførte penger til kontoer i Nigeria, Malaysia, Storbritannia og USA.

Falskt førerkort
Da han et øyeblikk begynte å nærme seg jorda og ble mistenksom, sendte «kvinnen» ham en kopi av et førerkort fra Florida. Kortet viste seg senere å være kopiert fra Florida-politiets nettside, og var av den typen som vises fram som eksempel på hvordan et sertifikat ser ut.

I følge politiet klarte svindleren å lure til seg 200 000 dollar (om lag 1 119 000 norske kroner) fra den godtroende mannen.

Skuffet og overrasket
Han ble svært overrasket – og trolig skuffet – da det viste seg at «kvinnen» slett ikke eksisterte.

Han hadde trolig fortsatt å overføre penger om han ikke hadde blitt fortalt at hans store kjærlighet hadde blitt kidnappet i London.

Meldte fra
Da sto mannen også klar med kredittkortet som alltid før, men for sikkerhets skyld tok han kontakt med politiet for å melde fra om «kidnappingen».

Dermed ble historien rullet opp, og saken er nå under etterforskning.

Kilde:
The Naperville Sun

Annonse
Annonse