Erstatter bannlyst Facebook-app

På det digitale venterommet er du helt anonym. Den du venter på, aner ikke at du sitter der...

Stadig flere forhold innledes via Facebook. Også forhold der den ene eller begge er i forhold fra før.

Fjernet fra Facebook
Som Steve Jobs sier (riktignok om noe helt annet enn Facebook): There’s an app for that…

Eller rettere sagt: There was. For onsdag ble nemlig Breakup Notifier bannlyst av Facebook.

Annonse

3,6 millioner brukere
Appen, som klarte å få over 3,6 millioner brukere før Zuckerberg satte foten ned, varslet deg automatisk så fort statusen til hun (eller han, i tilfelle du foretrekker eget kjønn, eller er blant de to prosentene kvinner som leser ITavisen) du hadde sett deg ut som ditt nye «bytte» skiftet fra «i et forhold», «gift» eller «det er komplisert» eller kanskje mer lovende: «i et åpent forhold» – til «singel», «separert» eller definitivt «skilt».

Dermed visste du at du kunne ta kontakt for en middagsinvitasjon, eller om du er av den gammeldagse, romantiske typen allerede neste dag ringe på døra iført din fars konfirmasjonsdress og med en gigantisk blomsterbukett i armene.

Digitalt venteværelse
Som sagt går ikke dette mer. Og det samme kan det vel være. For siden dårlige forhold har en lei tendens til å være lenger enn de strengt tatt bør, kan endringer i sivilstatusfeltet ta både vinter og vår.

Det du trenger er en app som venter for deg.

Det lover nemlig Waiting Room at den skal gjøre.

Anonym e-post
Appen kommer rundt Facebooks strenge (?) regelverk (Breakup Notifier ble fjernet fordi den genererte for mye uønsket trafikk) ved å opprette et eget «venterom» uavhengig av Facebook, men som like fullt sjekker sivilstatusen til den du er interessert i fortløpende.

Dette er mulig fordi den det gjelder ikke vil få vite at det er du som er interessert før statusen faktisk er endret. Hun (eller OK, han, da) vil bare motta en e-post med beskjed om at noen i hemmelighet håper at forholdet skal ta slutt.

Selv om informasjonen hentes fra Facebook, utveksles den utenom Facebook-universet.

Venter i 48 timer
Når det faktisk er over, vil venteværelset åpnes for alle. Men de som står på «ventelista» vil fortsatt være anonyme.

Anonymiteten varer i to døgn etter at sivilstatusen er endret. Når denne tiden har gått, vil den det gjelder få vite hvem beilerne er.

Vi er ikke helt sikre på hvor mange som synes denne framgangsmåten er helt OK. På den annen side kan det jo være en god test på hvor attraktiv hun (unnskyld, man) er…

Kilde:
Time.com

Annonse
Annonse