Nazi-filmer i 3D

Nazister i 3D-aksjon.

Nazistene var ikke bare tidlig ute med å bruke film for å lure det tyske folket. De lagde 3D-film allerede i 1936.

Fantastisk kvalitet
Filmene ble funnet av den australske regissøren Philippe Mora. Det er to filmer på 30 minutter hver, begge i svart-hvitt. Den ene filmen viser pølser som stekes på en grill, mens den andre viser skuespillere som øver på et teater.

Kvaliteten på filmene skal ifølge Mora være fantastisk, og viser hvor besatte nazistene var i å dokumentere alt. Hvert eneste enkeltbilde i filmene skal ha blitt kontrollert før de var ferdige.

Annonse

Gjemt som Sci-fi
Effekten ble skapt ved å plassere et prisme foran to linser. Mora forklarer at filmen ble laget av et uavhengig studio, og ble kategorisert som en science fiction-film. Han mener at dette er grunnen til at ingen fant ut at det var en 3D-film.

Mora planlegger å bruke opptakene som en del av en dokumentar om hvordan nazistene brukte film for å forvrenge virkeligheten. Han jobber også med en 3D-dokumentar om livet til Salvadore Dali

Mora er overbevist om at disse to filmene ikke er de eneste nazistene lagde i 3D, og at det vil komme fram flere senere.

3D siden 1922
Nazi-Tyskland var på ingen måte først ute med 3D-film. Allerede i 1922 hadde 3D-filmen «The Power Of Love» première i Los Angeles. Siden ble det laget 3D-filmer både på 50- og 60-tallet, men relativt få fra 70-tallet og fram til i dag.

Nå opplever 3D en ny vår med ny digitalteknologi og en rekke Hollywood-produksjoner.

Kilde:
Variety

Annonse
Annonse