Her får du invitasjon!

Utklipp fra tidslinjen i Memolane.

Memolane er nå tilgjengelig for inviterte brukere. Her kan du kartlegge dine oppdateringer på tjenester som Facebook, Twitter, Youtube, Foursquare og flere andre.

ITavisen har fått tilgang til 500 invitasjonskoder til sine lesere, her er det førstemann til mølla. Ved registrering skriver du itavisen i feltet for invitasjonskode, og du er i gang.

Etter at du har laget ferdig en profil, får du en liste over tjenestene som kan følges. Du legger dem til ved å trykke på en knapp. Noen av tjenestene krever brukernavn og passord før de kan legges til.

Annonse

Når du har lagt til tjenestene du ønsker at Memolane skal følge, trykker du bare på «View Lane», og du er i gang.

Går tilbake i tid
Med Memolane kan du få inn alt du gjør i sosiale medier. For eksempel hvor du har vært med Foursquare og hvilken musikk du hørte på når du var der. Samlet blir det som en sosial dagbok du kan se tilbake på. Eller kanskje bare en mulighet til å vise venner hvor «fjortis» du var da du startet med Facebook?

Memolane registrerer nemlig ikke bare det du gjør fra du melder deg inn, men viser deg også hva du har gjort tidligere. Da vi var ferdig med oppsettet, kunne vi se klipp fra Youtube og musikk fra Last.FM tilbake fra 2006.

Memolane har valgt å vise historikken i en kronologisk tidslinje. Når du starter Memolane, vil du se de siste oppdateringene du har gjort. Deretter har du muligheten til å gå tilbake i tid enten ved å dra med musen, eller velge et bestemt tidspunkt nederst på siden.

Når du trykker på en enkelt hendelse, får du opp mer informasjon og en direktelink til siden hvor det er hentet fra.

Del med venner
Memolane er ikke bare en sosial dagbok du skal sitte med for deg selv. Du har også muligheten til å dele listen din med venner.

I innstillinger velger du hvem som skal ha muligheten til å se tidslinjen din. Her kan du velge om den bare skal være tilgjengelig for deg selv, bare for venner du har godkjent eller om den skal være tilgjengelig for alle.

Små startsproblemer
Vi merker til tider at Memolane fortsatt er i beta. Det ser blant annet ikke ut som det er mulig å legge til Google Reader som RSS-strøm (henter de siste oppdateringene fra en valgt nettavis eller blogg). Her må man altså legge til én enkeltstående RSS-kilde om gangen.

Memolane klarte heller ikke å hente oppdateringer fra Twitter, så vi har ikke fått prøve hvordan det fungerer. Det skal også være mulighet for avspilling av musikk i Spotify, uten at vi har testet dette.

Memolane lover at flere tjenester vil bli lagt til senere.

Tjenester som støttes til nå:

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Foursquare
  • Picasa
  • Flickr
  • Last.FM
  • Tripit

Annonse
Annonse