EKSTREMT sakte film

Vår mann i det han langsomt beveger seg mot senga...

Husker du scenene i Matrix (og seinere i utallige andre filmer)? der kameraet følger kulenes ferd gjennom lufta og bremser dem ned til super-sakte film?

Utrolig hastighet
Nå har kameraet kommet som faktisk kan gjøre dette i virkeligheten. Vel å merke med bilder.

Phanto Flex fra selskapet Rule i Boston fotograferer med inntil 10 000 bilder i sekundet. Til sammenligning kjører en topp speilrefleks i dag med 30 bilder i sekundet.

Annonse

Ønsker du å bremse ned bevegelser i full HD (1080p), må du imidlertid nøye deg med 2 564 bilder i sekundet. For kule-bremsing blir kvaliteten beskjedene 480p, som tilsvarer standard, gammeldags amerikansk TV-kvalitet (NTSC).

Fikk leke seg
Proff-fotografen Tom Guilmette brukte kameraet mens han dekket de innledende rundene i VM i bordtennis i Las Vegas for leden.

I bordtennis er slikt utstyr spesielt nyttig, siden man da kan følge ballen nøye hele veien fra den forlater racketen til den ene spilleren til den treffer motspillerens racket på andre siden av bordet.

Dermed kan man se på nært hold hvordan ballen skrur, og hva motstanderen faktisk gjør for å takle angrepet.

Gøy på rommet
Guilette lekte seg også noen timer på hotellrommet sitt. Resultatet kan du se her:

Locked in a Vegas Hotel Room with a Phantom Flex from Tom Guilmette on Vimeo.

Kameraet vil for øvrig neppe bli å finne i norske kamerabager med det første. Det er nemlig ikke til salgs, men kan leies for den nette sum av 2500 dollar (14 665 kroner) pr. dag.

Annonse
Annonse