– Vi skal ta Android

nokia concept

Under en pressekonferanse i forkant av Mobile World Congress i Barcelona snakket Nokia-sjefen Stephen Elop mer inngående om det nylige samarbeidet mellom mobilgiganten og Microsoft.

Klare mål
Elop legger ikke skjul på at deres første prioritet er å slå Android, og han påpeker samtidig at Nokia ikke skal inngå noe eksklusivitetsavtale med Microsoft. Det vil fremdeles komme WP7-enheter fra andre produsenter, noe som vil bidra til å bygge et større økosystem av Windows-baserte telefoner og applikasjoner. Nokia vil også at det fremdeles eksisterer en konkurranse.

Jobber med saken
Han påpekte at det ikke vil lanseres noe ny maskinvare med WP7 i denne omgang, da Nokia vil være hundre prosent sikre på datoen før de avslører sine planer. Selskapets representanter nevner imidlertid at jobben med de første enhetene allerede er i gang, og det kan hende at vi vil se resultatene i år.

Annonse

Den endelige avgjørelsen om å satse på Windows Phone som den primære plattformen for Nokias smartmobiler ble visstnok tatt så sent som forrige torsdag kveld, selv om prosessen hadde naturligvis pågått lenge.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse