Får snoke i PS3-hackerens harddisk

539px-George_Hotz

Sony har nå fått tillatelse via amerikansk rett til å gå gjennom George Hotz sine harddisker.

Hotz er 21-åringen som 25. januar i år greide å hacke PS3, slik at den ble åpen for piratspill.

Siden har Sony frentisk prøvd å stoppe ham, også i Norge.

Annonse

Hotz’ advokat hevder at dersom Sony får tillatelse, vil de også få muligheten til å gå gjennom private filer som ikke har noe med hackingen å gjøre.

Kun hackinformasjon
Dommeren i saken forsikret at Sony kun ville ha tillatelse til å hente informasjon relatert til hackingen av spillkonsollen deres. Hotz har i mellomtiden ikke lov til å slette eller endre filer på sine maskiner.

Dommeren prøvde først å beordre Hotz til å kalle tilbake koden fra alle han hadde sendt den til. Dette gikk hun tilbake på etter å ha skjønt hvor umulig det ville vært.

– Det er informasjon, det kan ikke bli tatt tilbake. Hva skulle de gjort? Kopiert det og sendt tilbake i posten? spurte dommeren ironisk i retten.

Vil saksøke alle
Sony sier samtidig at de vil fortsette med truslene om å saksøke alle som publiserer den ulovlige koden. Dette gjør Sony til tross for at de selv la den ut ved en feil tidligere denne uken.

Sony ber også om at retten skal beordre Google til å gi ut IP-adressene til alle som har sett og kommentert på Youtubevideoen om hvordan PS3-hacken gjennomføres. De prøver også å tvinge Twitter til å gi fra seg informasjon om de første hackerne som la ut en tidlig versjon av hacket.

Kilde:
Wired

Annonse
Annonse