– Bruk kallenavn på Facebook

Dette er en av Facebook-gruppene egyptere bruker til å  dele informasjon.

Facebook har flere ganger i det siste vist hvor viktig det sosiale nettverket er for aktivister. Både i Tunisia og Egypt har mengder av aktivister brukt Facebook for å dele informasjon med hverandre og resten av verden.

Mangler kildevern
Facebook har likevel fått mye kritikk for sin mangel på kildevern. Den amerikanske senatoren Dick Durbin har gjort Facebook oppmerksom på hvor viktig det er at de forbedrer sikkerheten, og dermed unngår å bli offer for undertrykkende myndigheter.

Senatoren foreslår blant annet at aktivistene skal ha muligheten til å publisere under fiktive navn, og dermed unngå at identiteten deres blir avslørt.

Annonse

– Regjeringene i Egypt og Tunisia har brukt Facebook til å følge med på aktivistene, og har uten tvil blitt hjulpet av Facebooks motvilje mot bruk av pseudonymer, skriver Durbin i brevet.

Ifølge Durbin følger også myndighetene i Hviterussland, Kina og Iran med på sine borgere gjennom Facebook.

Ingen kallenavn på Facebook
Facebooks pressetalsmann Andrew Noyes, sier Facebook jobber hardt hver dag for å beskytte sine brukere. Noyes understreker at det er tilliten brukerne gir Facebook som er grunnlaget for at tjenesten skal fungere.

Han sier at Facebook ikke vil tillate pseudonymer. Innlegg skrevet under fullt navn gir større troverdighet, hevder han.

Kilde:
Yahoo/AFP

Annonse
Annonse