Så enkelt jailbreaker du iOS

Når appen «Loader» laster ned app-butikken «Cydia» er det ikke lenge igjen.

Endelig er det mulig å jailbreake iOS 4.2.1 untethered. Det betyr at man ikke må gjøre jailbreake hver gang man tar omstart av telefonen.

Åpne din iOS-mobil

Har du lyst til å legge inn alskens programvare og ikke minst endre på mobilens hjemskjerm-utseende er jailbreak tingen å gjøre. Og nå er det operasjonen svært enkel, både i Windows og MacOS.

Programmet du må skaffe deg er Greenpois0n. Nytt er støtten for 4.2.1.

Annonse

Slik går du frem

ITavisen.no tar intet ansvar for feil eller skade som kan oppstå på datamaskinen eller mobilen ved utførelse av operasjonen beskrevet i denne artikkelen.

Les dette og/eller ta en kikk på video-demonstrasjonen nederst i artikkelen.

* Ta backup av telefonen i iTunes. Avslutt iTunes.

* Last ned Greenpois0n herfra. Trykk jailbreak-knappen i programmet etter at telefonen er koblet til maskinen via USB og iTunes er avsluttet.

* Når jailbreak-knappen er aktivert har du 5 sekunder på deg til å gjøre deg klar til å holde nede sove-knappen i 3 sekunder.

* Når det har gått tre sekunder trykker du inn hjem-knappen i tillegg, uten å gi slipp på sove-knappen. Gjør dette i 10 sekunder.

* Nå 10 sekunder har passert slipper du opp sove-knappen, men fortsetter å holde nede hjem-knappen i rundt 10 sekunder til.

* Når Greenpois0n-logoen dukker opp i Windows eller MacOS kan du slippe opp hjem-knappen.

Slik går du frem

Og det er alt som skal til. Programmet Greenpois0n, skal om alt gikk etter planen, fortelle deg at operasjonen er «Complete!». Du kan nå koble iOS-enheten fra maskinen.

Mobilen starter så opp (i visse tilfeller to ganger, frykt ikke, dette er normalt). En ny app døpt «Loader» skal nå være tilgjenglig om alt har gått etter planen.

Start «Loader» og trykk «Cydia». «Cydia» installeres og du er få sekunder unna full frihet. Dette er programmet som gir tilgang til alle tredjeparts-applikasjonene Apple ikke tillater i App Store.

Husk: det er ikke ulovlig å jailbreake sin mobil, men Apples garanti ryker.

Slik jailbreaker du (samme operasjon i MacOS som i Windows):

Kilde:
Lifehacker

Annonse
Annonse