Nokia-sjefen er drittlei

elop

Det er uvanlig å se en toppsjef i et mektig selskap snakke så ærlig til sine ansatte.

Men Nokias relativt ferske leder Stephen Elop gjorde akkurat det, og sendte et åpent brev til alle sine folk, der han snakker om hvordan konkurrerende mobilselskaper har klart å ta markedsandeler fra Nokia, og hvordan Nokia ikke har klart å svare med gode nok produkter.

Har ikke klart å konkurrere
Elop sier det rett ut: Nokia har fremdeles ikke et produkt som er i nærheten av den opplevelsen Apple lanserte i 2007. Og han påpeker at to år gamle Android har nå gått forbi Nokia i markedsandeler. Elop kaller det «utrolig».

Annonse

Han sier videre at Apple eier markedet for dyrere smarttelefoner, og at Google trekker til seg de mest innovative utviklerne. Elop merker også at konkurransen ikke bare består av enheter, men av fullverdige økosystemer.

Henger etter
Han retter også kritikk mot egne rekker: På tross av mye innovasjon hos Nokia, sier Elop at de ikke bringer nyhetene raskt nok til markedet. Han trodde at MeeGo kom til å bli et plattform som skulle dominere det mest avanserte segmentet for smartmobiler, men det ser ut til at de såvidt får ut én MeeGo-mobil i løpet av 2011.

Og Symbian er et plattform det er stadig vanskeligere å jobbe med, i forhold til det kundene forventer, sier Elop.

Hva skjer fremover?
Det ser altså ut til at Symbian^3-enhetene ikke helt har klart å leve opp til Nokias forventninger, og at noe dramatisk er i ferd med å skje. Kan det være at selskapet endelig allierer seg med et annet operativsystem? De nyeste ryktene hinter tross alt om et nært forestående samarbeid med Windows Phone 7.

Du kan lese brevet i sin helhet hos Engadget.

Annonse
Annonse