Her er Dells Windows 7-tablet

Dells produktsjef Steven Lalla viser fram en prøveversjon av det som skal bli Dells konkurrent til iPad og Galaxy Tab.

Det var mange åpne journalist-munner da Dells produktsjef Steven Lalla kunne dra fram et Windows 7-basert nettbrett under Dell Means Business-konferansen i San Francisco sent i går kveld norsk tid.

Sterkt signal
Og ja, det er fristende å dra fram det forslitte uttrykket «iPad-dreper» nok en gang. Men når selveste Dell viser fram et produkt som dette, er det unektelig fristende å bruke begrepet i aller beste mening.

For selv om forventingene til at Windows 7 skal kunne ta opp kampen mot Android og iOS på «padder», «fjøler» og andre brett ikke er spesielt høye, er det et sterkt signal verdens tredje største PC-produsent nå sender ut i markedet.

Annonse

Overraskende skifte
De har tidligere flørtet med Android, nærmere bestemt i Streak-modellen.

Det er derfor overraskende at de valgte Windows 7 når de nå skal lansere en fullblods 10-tommer – altså større enn både Samsungs Galaxy Tab (7 tommer) og Apples iPad (9,7 tommer).

Mener alvor
At Dell mener alvor, er helt åpenbart. Men ytterligere detaljer om brettet vil de ikke gi, ut over at den inneholder en Intel-prosessor og at den kommer i midten av inneværende år.

Om valget av Windows 7 sier Lalla at bedrifter vil ha Windows fordi dette passer inn i deres IT-struktur, og at dette derfor er mest naturlig. Dermed er det ikke gitt at målgruppa er vanlige sofasurfere som deg og meg.

Android som opsjon
Likevel: Dell helgarderer. For nettbrettet vil også bli tilgjengelig med Android, for den som ønsker det.

Lalla gjorde det for øvrig klart at den nye tableten ikke er en del av Streak-serien. Det kan bety at denne logoen vil bli vraket til fordel for et mer fengende navn. Hva dette i så fall blir, så ikke Lalla noe om.

Kilder:
CNET News.com
Boom News/The Internet Database
The Register

Annonse
Annonse