Etterforskere hacket

Dette budskapet la Anonymous igjen etter å ha hacket både selskapet og privatetterforskeren som selv hevder de er i hælene på nettaktivistene.

Midt under Super Bowl-finalen natt til mandag norsk tid hacket nettaktivistene Anonymous nettsidene til det amerikanske selskapet HBGary Federal, som etter eget utsagn etterforsker dem på vegne av FBI.

60 000 mail på Pirate Bay
Dette skriver finansnettstedet Forbes på sin blogg.

I tillegg til å foreta en såkalt defacement stjal angriperne 60 000 av selskapets e-brev og la dem ut på Pirate Bay. E-posten skal blant annet inneholde resultatet av etterforskningen så langt.

Annonse

– Mystisk «Owen» er leder
Angrepet skjedde etter at etterforskeren Aaron Barr i GaryHB overfor avisen Financial Times lørdag skrøt av at han hadde infiltrert det han kalte Anonymous hovedkvarter.

Ifølge Barr finnes det 30 nøkkelpersoner i Anonymous indre krets. Ti av disse fungerer som en ledergruppe som tar avgjørelsene om hvem som skal angripes når og hvordan. En av disse ti kaller seg i følge Barr “Owen” og skal nærmest være et slags Anonymous-svar på Osama bin Laden.

– Rent oppspinn
Barrs private Twitter-konto har også blitt hacket, i kjølvannet av GaryHB-hacket.

Hackerne hevder selv at årsaken er at Barr sprer gal informasjon om dem, og at en slik «indre krets» som han snakker om ikke finnes.

Advarselen til Barr er klar:

La oss lære deg en lekse du aldri kommer til å glemme: Du kødder ikke med Anonymous. (Hele meldingen finner du HER)

Anonymous hevder selv at de ikke er noen organisert gruppe. Som det heter i budskapet deres:

Vi er alle. Vi er ingen.

Høy profil
Like fullt har de under Anonymous-navnet foretatt en lang rekke stunt mot alt fra Scientologikirken til Kiss-stjernen Gene Simmons.

De ble likevel kjent for alvor først da de angrep Mastercard og Visas nettsider. Årsaken var at de to kredittkortselskapene nektet å overføre penger til varslernettstedet Wikileaks.

Politi-jakt
Siden den gangen har politiet i flere land drevet klappjakt på angriperne, som bruker DDoS-angrep for å ramme dem som de ser på som sine motstandere. Her i landet har de truet med å angripe Arbeiderpartiets nettsider på grunn av at partiet går inn for det omstridte Datalagringsdirektivet.

I Norge er det fortsatt uavklart om slike politisk motiverte angrep er ulovlige. Men i Storbritannia ble fem unge menn som antas å være tilknyttet Anonymous arrestert i slutten av januar. Og før jul ble en 16-åring arrestert i Nederland, mistenkt for det samme. Omtrent samtidig ble en 19-åring arrestert i samme land, men han ble siden sluppet fri.

Ødela forretningsmodellen
Som en siste hilsen til den privatetterforsker Barr sier Anonymous at de har stjålet alle dokumentene han sitter på, med informasjon som han hadde tenkt å selge til FBI for gode penger. Nå skal de selv gi informasjonen (som de som sagt selv anser for å være fullstendig verdiløs og usann) til FBI – helt gratis.

Dermed tjener ikke Barr et rødt øre…

Kilde:
CNet News.com

Annonse
Annonse