Denne DAB-radioen fra britiske Pure kan ettermonteres i bilen. Men en spesielt elegant løsning er det kanskje ikke.

Annonse


Nesten ikke DAB i bil

Regeringens Stortingsmelding om digitalradio innebærer etter alt å dømme at FM-nettet vil bli slukket i 2017.

– Stort ansvar
Samtidig er det bare noen få tusen biler her i landet som er utstyrt med DAB-radio. Og lite tyder på at bilindustrien tenker på DAB når de lanserer nye modeller heller.

– Her har bilbransjen et stort ansvar. Det vil være en stor fordel at nye biler blir levert med kombinert FM- og digitalradio fra nå av, og jeg oppfordrer alle som kjøper ny bil å spørre etter dette, sier administrerende direktør Synnøve Bjørke i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Forsvinnende få
En undersøkelse Stiftelsen Elektronikkbransjen gjorde i januar, viser at det nå er i bruk rundt 7,5 millioner radioer i norske hjem. Det er langt lavere enn det er målt tidligere.

Annonse


I 2010 ble det solgt 81.000 digitalradioer i Norge, og til nå er det omsatt ca. 366 000 digitalradioer, viser tallene fra Stiftelsen Elektronikkbransjen. Forsvinnende få av disse 366 000 sitter altså i bilen

Trøbbel i sikte
Det kan være relativt trøblete å koble en bærbar DAB-radio til en tradisjonell, FM-basert bilradio. Mottaksforholdene inne i kupeen vil i beste fall være ujevne, og mange bilradioer har ikke linjeinngang for eksternt utstyr.

Det er samtidig et åpent spørsmål om bilprodusentene vil ta hensyn til lille Norge når de setter inn radioer i bilen.

Se også disse sakene på digi.no:
Tvangsinnfører gammel teknologi
Skrur av FM-båndet

Annonse