Bryston BDP1 er en kasse med fire USB-porter og to digitale lydutganger. Pris: 18 800 kroner.

Annonse


– Nettverk gir dårligere lyd

Bryston er en velrenommert, kanadisk produsent av lydutstyr for feinschmeckere.

Digitalt drivverk
Nå har selskapet endelig tatt steget vekk fra CD-platen og inn i musikkfilenes tidsalder.

Deres nye produkt BDP-1 (pdf) kaller de en digital transport (digitalt drivverk).

USB og digitalutgang
På fronten finner vi to USB-porter. Og på baksiden finnes det i tillegg til ytterligere to USB-porter også balanserte og ubalanserte digitalutganger. Fra disse kan du koble deg videre til en ekstern DA-konverter.

Annonse


BDP-1 har nemlig verken forsterkere eller digital til analog konverter (DAC) innebygd. Du er altså avhengig av to ekstra apparater for å få lyd i saken. Pluss høyttalere, selvsagt.

LAN-port bare for fjernkontroll
På baksiden finner vi også en god, gammeldags RS232-port, av den typen som en gang ble brukt i PC for å få kontakt med modemer.

Det finnes også en ethernet-port, men den kan ikke brukes til å streame musikk fra server. Nettforbindelsen er bare ment for fjernkontroll via iPhone/iPod Touch, iPad og PC/Mac.

– NAS gir dårligere lyd
Du kan dermed bare spille musikk fra en harddisk du kobler til. Ferdig med det. Bryston mener nemlig at streaming fra nettverksdisk (NAS) eller PC er en uting som gir dårligere lyd enn direktekoblet harddisk.

Den rådyre boksen støtter både FLAC, OGG, MP3, AIFF, MP4 (AAC) og WAV, men ikke Apples ALAC (Apple Lossless)-format. Også 24 bit-filer støttes, med både 96 og 192 kHz samplingsfrekvens. Det siste er med respekt å melde ikke hverdagskost på musikkdingser, selv om flere rimelige mediespillere (blant andre Western Digitals WD TV Live) kan varte opp med tilsvarende..

Gjør det samme for hundrelapper
Kritikernes dom har hittil vært positivt, men noen stiller spørsmål ved om denne løsningen er noe bedre enn å spille av musikkfiler via en PC og en god DAC med USB-inngang.

Dingsen er prissatt til 18 800 kroner i Norge (kilde: prisliste fra Bryston-forhandleren Lyric Hifi i Oslo).

Til sammenligning kan man få små mediespillere i nettbutikkene som gjør akkurat de samme, men som også viser video (ja, også HD) i tillegg. Disse koster typisk under tusen kroner, støtter de fleste lydformater og har både USB-inngang og analoge og digitale utganger.

Knøttlite display
Det er lagt opp til at du i utgangspunktet skal velge musikken fra det knøttlille, karakterbaserte LCD-displayet (kan naturlig nok ikke vise albumomslag).

Men om du skulle føle deg riktig moderne, kan du bruke Minion plugin for Firefox eller iOS-appen mPod til å styre stasen fra lenestolen.

Og så trenger du høyttalere…
Brystons DA-konverter BDA-1 koster i Norge drøyt 19 000 kroner, og den billigste integrerte forsterkeren fra samme merke må du ut med godt over 26 000 kroner .

I tillegg kommer naturligvis høyttalere i tilsvarende kvalitet. Og da begynner vi å snakke om ordentlige penger. Og noen vil kanskje si: Ordentlige produkter også…

Annonse