Dette kondomet skal Julian Assange ha brukt da han hadde samleie med den svenske kvinnen som har anmeldt ham.

Annonse


Her er kondombeviset

Wikileaks-sjefen Julian Assange er som kjent mistenkt for voldtekt og seksuell trakassering i Sverige.

Sikret som bevis
I følge politiet og en av de to kvinnene som har anmeldt Assange prøvde blant annet Assange å gjennomføre samleie uten kondom. Og da han etter oppfordring brukte kondom likevel, skal han ha latt dette sprekke med vilje.

Politiet har sikret seg det aktuelle kondomet som bevis. Og nå ligger disse bildene fra Svenska Kriminaltekniska Laboratoriet ute på nett, slik at alle kan se dem.

Kuttet med kniv
Bloggen Valleyvag, som er en del av det store Gawker-systemet i USA, har nå lagt ut politibildene.

Annonse


Disse viser i følge dokumentene at kondomets bakre del er kuttet med en kniv eller en saks. Disse skadene stammer i følge dokumentene fra politiets egne undersøkelser. Små rifter i kondomets fremre del gjorde at lekket sæden ut, noe bildene (ikke for mindreårige og svake sjeler) tydelig viser.

CIA står bak?
Dokumentsamlingen som er lekket er på til sammen 100 sider, og gir et godt innblikk i hva svensk politi brygger på i anklagen mot Assange.

Spekulasjonene går nå høyt på nettets mange mer eller mindre konspiratoriske forum og blogger. En hyppig teori er at det er CIA som har besørget lekkasje av kondom-bildene for ytterligere å sverte Julian Assange, som de ønsker utlevert til USA som spion.

Sverige har imidlertid en liberal praksis når det gjelder utlevering av bevisbilder til pressen og andre interesserte. Det er dermed ikke så oppsiktsvekkende at slike bilder dukker opp på nettet.

Annonse