Hva er det han egentlig mener?

Steve Jobs har vunnet det første slaget i kampen mot Samsung, men krigen er langt fra over.

Bøker kjøpt gjennom applikasjoner som Amazon Kindle og Barnes & Nobles Nook kan bli 30 prosent dyrere på iOS-enheter, men hva som egentlig kommer til å skje er høyst uklart.

Hva er det engelig som skjer?

Gårsdagens nyhet om at Apple nå krever in-app-kjøp av bøker kjøpt i tredjeparts-ebok-apps skapte såpass mange overskrifter at Apple så seg nødt til å forklare seg.

Det vil si, Apple prøvde å forklare seg, men hva som nå faktisk skjer er det få, om noen som vet. Dette er Apples offisielle uttalelse i saken:

Annonse

«Vi har ikke endret våre utviklings-vilkår eller retningslinjer. Vi krever nå at om en app gir kunden mulighet til å kjøpe bøker utenfor appen, så må den samme muligheten også være tilgjenglig for kundene i appen med in-app-kjøp».

Regninga havner hos leserne

Apple sier de ikke har gjort endringer i brukeravtalen, men at de nå krever at ebok-applikasjonene er nødt til å gi kjøperen mulighet til å kjøpe bøker direkte i appen og ikke bare via nettleseren.

Inn-app-kjøp tar Apple 30 prosent av fortjenesten av, akkurat som med alle apps. Noen blir nødt til å betale dette ekstra-beløpet og det blir neppe aktuelt for hverken Amazon eller Barnes & Nobles å ta den regninga.

Høres ut som en avtaleendring

Apples uttalse gir flere spørsmål enn svar. Hvordan kan det ikke være en avtaleendring når Amazons Kindle-app aldri har hatt mulighet for inn-app-kjøp, men at dette nå plutselig er et krav.

Og hvem gidder vel å betale 30 prosent ekstra for ett-klikks-kjøp? Det er ikke akkurat en stor jobb å handle via Amazon i nettleseren.

Uansett er det siste i den saken defintivit ikke sagt.

Kilde:
ZDNet

Annonse
Annonse