Google gir deg kunst

art-project3

Nå skal du kunne nyte verdens mest berømte gallerier fra sofaen. Google lanserer nemlig nå noe de kaller Art Project, en nettside som bruker Street View-teknologi til å la deg navigere deg rundt ærverdige museer. Du kan klikke deg gjennom gangene i legendariske kunstsamlinger i verdens storbyer akkurat som du fra før kunne gjøre rundt i gatene.

Se deg rundt
Bildekvaliteten er ikke overveldende bra, og museene har selv kunnet be om at visse kunstverk blir sensurert av rettighetsgrunner, men det er fortsatt en kul funksjon.

Superdetaljert
Det som er ekstra stilig er imidlertid de høyoppløselige bildene av utvalgte kunstverk. Du kan faktisk finstudere penselstrøkene til Van Gogh på din PC-skjerm. Det er imponerende. Men det er ikke nok: Hvert museum har valgt ut ett bilde som er blitt fotografert med gigapiksel-teknologi, slik at du kan zoome ekstremt nært og se detaljer som nesten ikke kan oppdages med det blotte øye.

Annonse

art-project2

Eksepsjonelt zoomnivå på utvalgte malerier.

Google lover at mer innhold fra flere museer er på vei, og vi synes uansett det er et veldig kult tilbud til kunstinteresserte.

Du kan sjekke ut hele samlingen her.

Annonse
Annonse