Google sensurerer torrent i auto-fullføring og  øyeblikkelig søk.

Annonse


Google med piratsensur

Om du prøver å søke på ord som BitTorrent, torrent, uTorrent, RapidShare eller MegaUpload i nærmeste framtid, vil du oppleve at Google ikke automatisk fullfører ordene når du begynner å skrive dem. Du vil heller ikke få opp søkene automatisk med én gang, slik du er vant til.

Ga etter for film- og platebransje
Denne sensuren kommer som et resultat av at Google nå har gitt etter for platebransjeorganisasjonen RIAA (Recording Industry Association of America) og filmbransjeorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association of America).

Disse organisasjonene har lenge presset Google og andre søkemotorer for å få dem til å treffe tiltak som gjør det vanskeligere for brukerne å finne ulovlig kopiert materiale på nettet.

Omfatter også NRK
Sensuren har allerede vakt sterke reaksjoner. Mange påpeker at treff fra disse torrenttjenestene slett ikke alltid peker til ulovlig materiale.

Annonse


Gratis programvare som Ubuntu og OpenOffice.org er bare to eksempler på lovlig bruk. Vårt hjemlige NRK legger blant annet ut torrents til sine programmer, som er fullt lovlige å laste ned gratis for alle.

Fjerner alle kombinasjoner
Det er likevel et faktum at de aller fleste torrents der ute peker til ulovlig kopierte filmer, musikkalbum, dataprogrammer eller spill. Og det er dette nå Google har sagt seg villig til å være med på å hindre.

Sensuren er svært omfattende. Nesten alle kombinasjoner av ordet torrent nå er fjernet fra aautocomplete og instant search.

Effekten er lik null
Du får likevel fram søk på torrents – lovlige som ulovlige – når du søker manuelt på «gamlemåten». Det tar bare litt lenger tid.

Den praktiske effekten av Googles nye sensurtiltak blir dermed tilnærmet lik null.

Kilder:
TorrentFreak.com
Techcrunch.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse