face demonstrasjon

Annonse


Ville stjele borgernes passord

Under revolusjonen i Tunisia brukte folket Facebook for å fortelle verden hva som skjedde. Den daværende regjeringen svarte ved å stjele deres passord.

Sensur av borgere
Facebooks sikkerhetsteam oppdaget i julen at noen var i ferd med å hacke store mengder av kontoer i Tunisia.

Da de gikk dypere inn, fant de ut at landets nettleverandører sendte ut en kode som logget brukernes passord når de logger inn på mail eller sosiale medier.

Motivet for snokingen skal ha vært å sensurere borgerne. Mange i landet bruktel Facebook for å holde hverandre og verden for øvrig oppdatert om hva som skjedde under demonstrasjonene. Det ble også gjort planlegging på Facebook i forkant av demonstrasjonene.

Annonse


Film som hjelpemiddel
Facebook var i tillegg en av de få sidene man kunne legge ut video på som staten ikke hadde blokkert.

Det førte til at mye videomateriale ble lagt ut, og disse viste sterke scener. En av dem viste en mann liggende på bakken med et åpent hull i hodet.

Ikke politisk avgjørelse
For Facebook var det viktig å ikke blande seg inn i politiske spørsmål. De fokuserte kun på deres ønske om å holde brukeres passord personlig.

Til slutt klarte de å legge inn sikkerhetsendringer som stanset angrepet. De klarte også å minimere skadene gjort av passordene som allerede hadde blitt hentet ut.

Kilde:
The Atlantic

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse