NRKs nett-TV app kan stå bak dataproblemet.

Annonse


– NRK er synderen

I går kunne Computerworld fortelle om Catharina som fikk en regning på 10 000 kroner for databruk på hennes iPhone.

Har skjedd mange
Dette føyer seg inn i en rekke hendelser som ITavisen har fortalt tidligere. om brukere som får store regninger uten å ha brukt mobilen selv.

– NRK er synderen
På det norske forumet ipod1.no forteller mange iPhone-brukere at de har opplevd det samme.

Flere skylder på NRKs app for nett-TV. Med denne kan man streame NRK 1, 2 og 3 på sin iPhone. Brukerne mener at denne fortsetter streamingen etter at appen er lukket.

Annonse


Mange av dem har fylt ut et skjema hvor de legger inn alle sine apps for å se om noe går igjen. Her ser man veldig klart at NRKs nett-TV er installert hos nesten alle brukerne.

– Ikke mulig
NRK har gitt en bruker svar på mail, hvor de sier at de har fått flere henvendelser med samme problemet. De har gjort tester for å fremkalle problemet, men har ikke klart det ennå. De har tatt kontakt med utvikleren.

NRK har vært kjent med problemstillingen med unormalt høy datatrafikk for iPhone, HTC og Windows Phone 7 via henvendelser og forumet til ipod1.no. Vi har tatt alle henvendelsene alvorlig og gjort grundige tekniske undersøkelser, vært i dialog med leverandøren av applikasjonen og med telekomoperatørene til de som har henvendt seg direkte til oss. Vi er ikke kjent med at NRK Nett-TV appen er årsaken til denne datatrafikken, og hadde den vært det ville vi trukket den tilbake og fjernet strømmene umiddelbart, ettersom alt innholdet i appen også finnes på m.nrk.no. I forumet brukt som bakgrunn for denne artikkelen viser brukeren “gunnar11” (http://ipod1.no/forum/viewtopic.php?p=2220481#p2220481) til andre diskusjoner i andre land om samme sak , skriver nettutviklingssjef Andreas Munkelien i NRK i en e-post til ITavisen kl. 15.14 i dag.

Utviklerne mener selv at dette ikke er mulig, da appen ikke gir muligheten for multitasking. Ikke alle brukerne svelger denne forklaringen, og står fortsatt på at NRK står bak problemet.

– Forklaringen til NRK er det vel ingen her i forumet som godtar håper jeg, sier brukeren jonG.

Det er uansett klart at det er en variasjon av problemer brukerne opplever. Det er flere som har fjernet NRKs app uten at trafikkbruken har minsket, og andre igjen som aldri har hatt den installert.

Oppdatert 26/1-2011 kl. 15.35

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse