home_hero1

Annonse


Nå kan du teste Android 3.0

Utviklere som klør i fingrene etter å lage applikasjoner til Android 3.0 har nå muligheten til å bli kjent med operativsystemet. Google har nemlig sluppet den første versjonen av utviklingssettet, såkalt SDK, og det er fritt frem å prøve.

I samme slengen har selskapet lagt ut masse ny informasjon om det nettbrett-eksklusive operativsystemet, og vi ser konturene av noe veldig spennende.

Nye elementer
Blant de viktigste elementene av det nye grensesnittet er «System Bar», med øyeblikkelig tilgang til varslinger og annen informasjon, på tvers av applikasjoner. Såkalt «Action Bar», øverst på skjermen, gir brukerne tilgang til diverse applikasjonsstyrte snarveier, menyer og annet innhold.

tasks_full
(Ill.: Google)

Android 3.0 vil ha fem hjemmeskjermer, med full tilpasning av widgeter og ikoner, og det skal være lett å finne frem til applikasjoner du nylig har brukt. Google minner også på at Honeycomb støtter full multitasking.

Annonse


OSet skal ha et langt bedre skjermtastatur, bedre merking av tekst, klipping og liming.

Større plass
Flere av standardapplikasjonene er også blitt redesignet for bruk på store skjermer: nettleseren, kamera og galleri, kontakter og e-post har alle blitt oppdatert.

browser_full
(Ill.: Google)

Google påpeker også at Android 3.0 har utmerket støtte for både enkeltkjerners- og flerkjerners-prosessorer, maskinvareakselerert 2D-grafikk samt masse multimedia- og sikkerhetsfunksjoner.

Du kan selv se gjennom alle nyhetene i Honeycomb her, og vi gleder oss til den dagen de første nettbrettene med OSet slippes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse