3d glasses

Annonse


– 3D vil aldri fungere

Roger Ebert, en av tidenes mest anerkjente filmanmeldere, og uttalt motstander av 3D-bølgen, publiserte nylig et brev han fikk fra en annen meget anerkjent figur i filmkretser. Dette brevet publiserte han med glede på sin blogg.

Bransjelegende
Det er Walter Murch, ekspert innenfor lyddesign og klipping, som mener at 3D på film er fundamentalt ikke-kompatibelt med hvordan hjernene våre fungerer.

Murch vet hva han snakker om: Han vant Oscar for lyddesign på Apokalypse Nå og Den engelske pasienten, og ble nominert for mange flere Oscar-priser.

Unaturlig
I hans brev til Roger Ebert hevder Murch at våre øyne ikke er designet til å fokusere på ett punkt (kinolerretet eller TV-skjermen), samtidig som de konsentrerer seg på flere objekter på forskjellige plan og i forskjellige avstander. Vi kan gjøre det, og det er tross alt fysisk mulig å se på 3D-film, men det krever såpass mye ekstra innsats fra hjernen at det sliter oss ut. Av den grunn får såpass mange seere hodepine og andre ubehageligheter av 3D-film.

Annonse


Murch sier at dette er ikke mulig å løse teknologisk, med mindre hekte holografisk teknologi blir funnet opp. Murch har flere poenger mot 3D i tillegg til dette, og spør til slutt hvor lang tid det tar før vi er lei.

Kilde:
Ebert

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse