Denne kontaktlinsen gjør at du snart kan kvitte deg med 50-tommeren...

Annonse


TV rett på øyet

Er du lei av store flatskjermer som tar plass i stua og samboeren helst vil ha ut?

Ny type linse
Da kan du glede deg til framtida.

For forskere ved Washington-universitetet i Seattle, jobber nå med en helt ny type kontaktlinse som gir mulighet for innebygd skjerm.

Utvidet virkelighet
Kontaktlinsene kommuniserer trådløst (selvsagt…) med mediespiller, spillkonsoll eller TV. Bildet blir naturlig nok mye klarere enn med noen kjent skjermteknologi – det være seg LED, plasma eller til og med framtidas skjermteknologi, OLED.

Annonse


Men kontaktlinsene er gode for langt mer enn å vise passivt videoinnhold. De vil trolig føre til en revolusjon innen såkalt Augmented Reality (Utvidet virkelighet på norsk), der man kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data fra elektroniske medier.

Alltid rett foran deg
Det beste er kanskje likevel at du aldri mer trenger å vri på hodet for å se hva som skjer på skjermen. Bildet vil rett og slett oppstå foran deg – uansett i hvilken posisjon du sitter, ligger eller står, forklarer Babak Parvis, som leder prosjektet.

Og blir du lei av den virtuelle verden, kan du med et tastetrykk skifte tilbake til den virkelige verden, og se som normalt. Men det spørs om du oppdager at noen er i rommet mens du er langt inne i Call Of Duty: Black Ops

Begynte som medisinsk produkt
Det hele begynte i 2008, da Parvis kunne vise fram et såkalt «proof of concept» med linser som målte druesukkerenivået i sukkersykepasienters tårevæske.

Senere utviklet det sveitsiske legemiddelselskapet Sensimed et kommersielt produkt for helsevesenet ut av det.

Gjør reisen enklere
Og nå har de altså videreutviklet det til noe som på sikt kan bety slutten for alle typer skjermer, både til PC, spillkonsoller, film og TV.

Tenk bare så praktisk på reise!

Kilde:
New Scientist

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse