DSC04446

Annonse


Dette er LGs verstingmobil

Mobilverdenen utvikler seg fort, og stadig nye teknologier introduseres. Noe av det nyeste er enda kraftigere prosessorer – tradisjonelle brikker med 1 GHz begynner nå å føles gammeldags, den nye greia er løsninger med flere kjerner.

En ny begynnelse
Optimus 2X fra LG er den første mobilen som benytter seg av slik teknologi (NVIDIAs Tegra 2), og karakteriseres dermed som den kraftigste telefonen på markedet per i dag. Klart, andre produsenter vil snart følge etter, men for øyeblikket finnes det ikke noe heftigere.

Vi var derfor spent på hvordan telefonen kom til å føles i bruk, når vi nylig fikk muligheten til å prøvekjøre en ikke helt ferdig utgave.

Optimus 2X.
(Ill.: Thomas Marynowski)

Vi kan øyeblikkelig konkludere med at forskjellen er merkbar. Telefonen er lynrask. Vanlige operasjoner, som å bla gjennom menyer med applikasjoner, innstillinger og denslags, går eksepsjonelt fort unna. Det er ingen form for forsinkelse å spore. En veldig befriende følelse, faktisk.

Annonse


Presset
Men kraften kommer først til sin rett i mer krevende øyeblikk. For eksempel bidrar prosessoren til en mye mer elegant nettopplevelse. Det går meget raskt å laste inn selv temmelig komplekse nettsteder, med mye flash og andre krevende elementer. Det er da vi virkelig begynner å merke forskjellen.

Applikasjoner som Google Maps, for eksempel, er også vanvittig responsive. Det er slikt vi har alltid drømt om, en mobil som gjør det vi vil at den skal gjøre, med en gang.

Telefonen tegner opp nettsider raskere enn noen andre vi har sett.
(Ill.: Thomas Marynowski)

LG viste oss også hvor lett det er å koble telefonen til en TV via HDMI – vi får hele menysystemet opp på skjermen, og Tegra 2 sørger for at vi får vist videoklipp med opptil 1080p-oppløsning rett på TV-skjermen. Det var også imponerende å se. Telefonen kan i samme slengen også filme i tilsvarende høy oppløsning.

Selve skjermen er på fire tommer og med oppløsning på 800×400, så 1080p-materiale blir litt bortkastet der, det krever nesten at du kobler mobilen til en TV.

Lovende
Vi fikk ikke mye tid med telefonen, så vi kommer med mer detaljert analyse den dagen vi tester en helt ferdig versjon (den kommer i butikk rundt slutten av februar). Men konklusjonen er klar: Optimus 2X er skikkelig kjapp. Og du vil faktisk merke forskjellen. Tegra 2 er genuint nyttig. LG påpeker også at brikken bidrar til bedre strømstyring, og altså bedre batterilevetid.

Optimus 2X er ikke den eneste nyheten til LG i disse dager. Optimus Black er en annen ny modell, denne med «tradisjonell» 1 GHz-prosessor. Det som skiller denne ut fra mengden er at den er eksepsjonell tynn og lett, samtidig som skjermen bruker en ny teknologi kalt NOVA. Den sørger for bedre lysstyrke på skjermen, mindre strømbruk og bedre kvalitet i direkte sollys.

Fargerikt
Vi fikk også tittet på Black, og skjermen er definitivt fin å se på – men der vi satt, inne på et kontor, var det ikke så lett å virkelig finstudere skjermens detaljer. Vi kommer tilbake til dette, igjen når vi får hendene på en helt ferdig produksjonsmodell. Black lanseres litt senere, i mars en gang.

LG Black - tidlig programvare, men flott skjerm.
(Ill.: Thomas Marynowski)

Begge modellene kommer med Android 2.2, men vil være klare for oppgradering til versjon 2.3. Fordelen er også at du vil kunne bruke LGs skall oppå Android, men samtidig kunne velge rent Android-grensesnitt om du ønsker det.

Vi kommer tilbake med mer om disse telefonene nærmere norsk lansering, men det er allerede tydelig at LG satser stort på mobilmarkedet i 2011, og vi gleder oss til å følge med på utviklingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse