Problemet er ikke kun på WP7, men også andre smarttelefoner.

Annonse


– Trekker deg for trafikk du ikke bruker

I går kunne vi melde at det eksisterte en feil i WP7, som førte til at kunder betaler for trafikk de ikke har brukt.

Gjelder alle merker
Det viser seg nå at problemet ikke gjelder kun WP7, men at det trolig kan skje med alle moderne smarttelefoner. Norske Werner Neurauter har selv opplevd dette med sin iPhone 4.

– Jeg fikk meg en iPhone 4, som jeg aldri satte opp for annet nettbruk enn wifi. Senere fikk jeg uansett en regning fra Tele2 hvor jeg ble fakturert for mobiltrafikk jeg visste at jeg aldri hadde brukt, sier Neurauter.

Han presiserer at dette mest sannsynlig kan skje med alle smarttelefoner.

Annonse


Han har ikke gått alt for mye inn i detaljene, men mener at det blant annet er GPS-funksjonen som sender ut informasjon om sin plassering, og at denne trafikken blir inkludert sammen med den man selv bruker.

Klar over problemet
Han tok kontakt med Tele2 for å få en forklaring på hvorfor han ble fakturert denne trafikken. Her opplevde han ikke å få et godt svar.

– Jeg fikk ikke noe klart svar på hva som var grunnen til trafikkbruken. Jeg sa klart i fra at jeg hadde dokumentasjon for at dette var trafikk jeg ikke sto for selv. Det kom senere inn en SMS fra en produktsjef som bekreftet at de ikke ville trekke meg for trafikken, sier Neurauter.

Det virker klar for han at det ikke var et ukjent problem hos Tele2.

Kan ikke trekke uten grunn
Neurauter har vært i kontakt med Forbrukerrådet, som på generelt grunnlag sa at operatører ikke kan trekke brukere for trafikk de selv ikke har kontroll over.

Det skal ifølge kilder være mulig for operatører å skille mellom egenskapt trafikk og ufrivillig, men dette er ikke implementert av verken Netcom eller Telenor ved dette tidspunktet.

ITavisen har prøvd å kontakte både Netcom og Telenor, men har ikke fått svar ennå.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse