Nexus S: den første mobilen med Android 2.3.

Annonse


Slakter Android-nettleseren

Bloggen til mobilexweb.com hevder at Google enda ikke har implementert lovte HTML 5-funksjoner i Android 2.3.

Kritiserer Android 2.3

Nå går blogg-forfatter Maximiliano Firtman og John Gruber kjent fra bloggen daringfireball.net hardt ut mot Googles nettleserstrategi. Mobilexweb.com viser til at Android 2.3, også kjent som Gingerbread, mangler flere viktige HTML 5-funksjoner i Web-APIet.

«Det ser ut som om det er den samme nettleseren, men med noen små-oppdateringer», skriver Mobileexweb.com som også henviser til to videoklipp der Google lover støtte for flere av funksjonene.

Mangler støtte for en hel del

Videre nevner nettsiden at det mangler en hel del. Blant annet støtte for SVG, animert GIF, Web Socket og «andre HTML 5-greier».

Annonse


Heller ikke, og dette er overraskende, er det støtte for akselerometer. Også Device Motion samt kamera og tale-støtte mangler.

Gruber har fortsatt trua på Google

John Gruber som tidligere har støttet Apple og Apple-sjef Steve Jobs i kampen mot Flash skriver følgende på daringfireball.net:

«Apples “låste” iOS-nettleser har bedre støtte for nettleser-apps enn Googles “åpne” Android-nettleser. Jeg tipper Google tar inn dette etterslepet en eller annen gang, men jeg lurer på hvorfor de ikke allerede har gjort det».

Kilder:
Daringfireball.net
Mobileexweb.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse