Datalagringsdirektivet har møtt mye motstand i Norge. Nå kan motstanderne kanskje få det som de vil, selv om direktivet ble vedtatt i Stortinget. (Bildet er fra en demonstrasjon i fjor)

Annonse


Ny kamp mot DLD

I dag mobiliseres det nok en gang til demonstrasjon mot DLD (Datalagringsdirektivet).

Ballen bare rullet
Demonstrasjonen er et resultat av jobben Amin Alexander Røine har gjort på Facebook. Han er klar på hvorfor han satte i gang demonstrasjonen.

– Myndighetene prøvde helt klart å skyggelegge innføringen av DLD da de gikk ut med det samtidig som utdelingen av Nobels fredspris. De ville uten tvil ikke at folk skulle få med seg dette, sier Røine.

AP er partiet i Norge som er mest engasjert i å innføre DLD. Avgjørelsen ligger nå på Høyre, som er splittet i sitt syn på DLD. Det eneste de har vært klar på er at de skal ha forhandlinger med AP om direktivet.

Annonse


Frykter politistat
Røine ser ikke lyst på fremtiden om DLD skulle blitt innført i Norge. Han er redd for at det kun vil bygge på seg når man først har åpnet døren.

– Vi kan i verste fall ende opp med en politistat, noe lignende den i filmen Minority Report. Misbruk av personopplysninger er en skummel ting. Det starter med trafikkdata, og så utvikler det seg videre.

Håper på stort oppmøte
Røine har stor tro på arrangementet, men har tidligere opplevd at det ikke er så enkelt å mobilisere til demonstrasjoner.

– Det var en demonstrasjon hvor det på forhånd sto at 800 skulle delta, men da det skulle skje var det kun ti stykker som var der. Det er typisk norsk å bry seg om ting først etter at de er innført.

Han står alene bak initiativet, som senere har dratt til seg flere krefter etter at gruppen vokste seg større og større via invitasjoner.

Blant organisasjonene som skal holde appell finner man Stopp DLD (Som også hadde en demonstrasjon i april 2010), FriBit, NTL Sentralforvaltningen og flere ungdomspartier. Demonstrasjonen starter ved stortinget klokken 17, og appellene starter 17.30.

Annonse