På nettet finnes det store mengder streamet film og TV. Det er umulig for menigmann å vite om det hun eller han ser på er lovlig eller ikke, mener Kulturdepartementet.

Annonse


– Lovlig å se streamet piratfilm

Å laste ned og se film fra nettet er stort sett ulovlig, så lenge ikke ophavsmannen har gitt uttrykkelig tillatelse.

Ikke forbudt
Annerledes stiller det seg med streamet film, skal vi tro Kulturdepartementet.

I en uttalelse til NRK P2 i dag morges gjør departementets representant det klinkende klart at det ikke er forbudt å se piratfilm eller piratkopierete TV-serier, så lenge det er snakk om streamet innhold og ikke en fil man laster ned.

Filmbransjen fortviler
Den norske filmbransjen fortviler over denne uttalelsen, og hevder at det nå vil bli vanskeligere å få has på piratondet.

Annonse


Årsaken til at departementet skiller mellom nedlasting og streaming er at det i følge dem er vanskeligere for folk flest å skille mellom lovlig og ulovlig innhold her enn med nedlasting.

Vil forfølge de som legger ut
Mens man med nedlasting gjør noe aktivt med vitende og vilje, innebærer i følge departementet ikke det det å se på streamet innhold en aktiv handling.

Departementet understreker imidlertid at den som legger ut streamet, piratkopiert innhold begår et lovbrudd. Og at det er viktig å forfølge de som gjør dette.

Men de som ser på går altså fri.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse