iTunes-kontoer selges ulovlig i Kina.

Annonse


Selger ferdig hackede iTunes-kontoer

Titusenvis av iTunes-kontoer er til salgs i Kinas største netthandel Taobao.

Tar ikke ansvar
Taobao selv sier at de ikke har gjort noe galt, og at de ikke er ansvarlige for alt som legges ut på netthandelen eller om den er autentisk. De poengterer at de ikke har blitt kontaktet av Apple, og at de derfor ikke ser noe problem med salget av kontoene.

Kontoene selges fra så lite som under en krone, og opptil 30 kroner. Det skal være størst utbredning av kontoer fra USA og Storbritannia, da disse er de eneste som har muligheten til å hente film og serier gjennom iTunes.

Klar over at det er ulovlig
Da en ansatt ble konfrontert med saken sa han: – Så klart dette er hackede kontoer, hvordan ville de ellers være så billige?

Annonse


Kontoinformasjonen skal ha blitt hentet på en av to måter. Enten fant man kontoinformasjonen fra brukere som har dem lagret på sin maskin, eller så fant man kredittkortinformasjon som så ble brukt til å lage flere iTunes-kontoer.

– Fjern innen 24 timer
Selgerne gjør det ikke hemmelig at det de driver med er ulovlig. Kunder som velger å kjøpe en konto blir oppfordret til å kun bruke dem i et døgn, fordi de ekte eierne etterhvert vil oppdage det og så sperre sine kort og kontoer.

Kilde:
Yahoo/AFP

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse