Windows_7

Annonse


Disse Windows 8-ryktene må du få med deg

Mangeårig Windows-ekspert Paul Thurrot mener å ha fått pålitelig informasjon om Windows 8.

Windows-ekspert har troa

Thurrot forklarer på sin side «Supersite for Windows» at han skal ha fått bevis som samsvarer med ryktene fra den anonyme kilden.

«Jeg pleier vanligvis ikke å publisere rykter om ikke har en kilde nummer to, men basert på bevisene jeg fikk sammen med dette tipset så tror jeg det er ekte», skriver den erfarne Windows-mannen. Og vi håper ryktene stemmer.

– Windows 8 får Nytt UI og App-butikk

For dette er ting man har håpet Microsoft skulle gjøre i lang tid: introdusere et nytt brukergrensesnitt i Windows og tett integrere en applikasjonsbutikk i OSets kjerne.

Annonse


Dette kommer i Windows 8 ifølge Thurrors anonyme, men ifølge ham, pålitigelige kilde:

* Windows 8 Mosh: et nytt brukergrensesnitt som bygger på fliser, eller tiles på engelsk. Trolig mye likt prinsippene Windows Phone 7 UIet bygget på. Trolig blir dette et sekundær-grensesnitt myntet på tablets.

Det er ingen tvil om at Microsoft trenger et skikkelig tablet-UI i WIndows 8 og ikke bare et skall utviklet av en tredjepart. Det har tidligere blitt ryktet et 3D-grensesnitt i Windows 8. Mer om dette hos ITavisen.no.

* Windows 8 Jupiter (kodenavn): dette skal være en helt ny plattform for den nye og kommende app-butikken i Windows 8. Selskapet skal allerede nå være igang med utviklingen av butikken, blant annet ved hjelp av en beta-versjon av Visual Studio 2012.

Rikholdige Silverlight-apps fremtiden?

Butikken vil gi tilgang til «immersive» Silverlight-applikasjoner som skal distribueres ved hjelp av AppX-pakker (.appx). Windows og Office-teamene hos Microsoft skal begge allerede være tungt investert i den nye plattformen.

Dessverre dukket ingenting av dette opp i Steve Ballmers CES 2011 hovedtale i går. Det eneste Ballmer avslørte, men som jo er en ganske stor greie, er at Microsoft bygger en Windows-versjon med støtte for ARM.

Mer om Microsofts ARMs-satsing hos Digi.no.

Er Windows Phone 7-brukergrensesnittet med flise-Uiet på vei til fremtidige ARM-tablets med Windows 8?

Kilde:
Winsupersite

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse