Limewire sto på det meste for 56 prosent av delingen innen musikk i USA. Når de forsvant, sank fildelingen dramatisk.

Annonse


Limewire kjemper for livet

Limewire måtte i oktober legge ned etter flere års virksomhet, og gjør seg nå klar til en rettssak som kan koste dem dyrt.

Kjempekrav
Den amerikanske platebransjen krever nemlig over en milliard dollar(ca 5,8 milliarder kroner) i erstatning for tapte inntekter. De har uttalt at det gjennom årene har blitt gjort flere milliarder nedlastninger via Limewire, og at kravet deres er totalt rimelig.

Limewire på sin side ønsker mer bevis for de tapte inntektene, og har nå fått sine advokater til å gjøre alt de kan for å gjøre kravet lavere.

Blander inn Amazon
Nå ønsker Limewire informasjon også fra Amazon. Blant informasjonen de ønsker finner man regnskaper, royalties og kontrakter. Det poengteres at Limewire ikke ønsker å forholde seg til bransjens tall alene, og at de vil ha flere tall som underbygger tapene selskapene skal ha hatt.

Annonse


Det nevnes også at Limewire vil hente ut samtaler mellom Amazon og plateselskapene hvor de diskuterer lisensiering av sanger.

Amazon selv ønsker ikke å gi ut informasjon til Limewires advokater, og sier at de heller ser at informasjonen blir gitt fra platebransjen via retten i New York.

Kilde:
Hollywood Reporter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse