RIMs Playbook.

Annonse


Her er de nye nettbrettene

CES (Consumer Electronics Show)-messen pågår akkurat nå i Las Vegas. Den vil trolig først og fremst bli husket for mengden av nettbrett som har blitt lansert.

Asus
Asus ga nylig ut en full serie med nettbrett som strakk seg innom alt fra 7″ til 12″.

Acer Iconia Tab A500
Kanskje den mest spennende konkurrenten til iPad i år. A500 kommer som alle andre med Android, men Acer har valgt å lage et eget brukergrensesnitt som bygges rundt Android.

Det vil også følge med en egen løsning for deling av media via sosiale medier, som Acer mener skal være lettere enn noen tidligere løsning.

Annonse


Acer har også forstått at gaming er en prioritet for mange på nettbrett, og skryter av at spillopplevelsen på A500 vil være den beste på Android noen gang. 3D-gaming vil også være mulig. Det ble nylig lagt ut en video fra CES som demonstrerer spillopplevelsen på A500.

A500 er på 10,1″, og kommer med Nvidia Tegra 2-prosessor, HDMI-ut for avspilling av 1080p og en USB-port. For dem som ønsker å bruke sitt nettbrett til videokonferanse er det greit å vite at A500 kun kommer med kamera på baksiden.

Toshiba Tablet
Toshiba har lansert sin Toshiba Tablet. Denne vil ikke ha 3G, men kun wifi. Toshiba begrunner dette med at de er sikre på at kundene vil bruke nettbrettet på samme måte som en bærbar PC, og ikke som en mobiltelefon.

Tablet har til gjengjeld to kameraer, tokjerners prosessor og digitalt kompass. Det er også verdt å nevne at den kommer med utbyttbart batteri, som kommer godt med når man kan hatt den en god stund. Skjermen er på 10,1″.

Blackberry Playbook
Vi har tidligere gjort gjort en gjennomgang av Playbook. RIM er en av veldig få som har valgt å holde seg unna Android, og har satser på sitt eget OS. Dette heter QNX, og ser utvilsomt veldig bra ut. Det er lite sannsynlig at vi vil se Playbook i norske butikker.

Motorola Droid Xoom
Motorola skapte mye forventning da de ga ut sin reklamefilm, som beskrev både iPad og Galaxy Tab som utgåtte produkter. Nå viser de endelig fram sitt eget nettbrett, Motorola Xoom.

Xoom kommer med den samme Nvidia Tegra 2 som sine konkurrenter, og vil bli levert med Android Honeycomb fra lansering.

Den har tilkoblinger for mini-HDMI og mini-USB, og kommer med 32 GB innebygd minne. Du får også med to kameraer, et i fronten på 2 MP, og et på baksiden med 5 MP. Batteritiden skal være på ti timer med video, og annet bruk. Den har også mulighet for microSD. Vekten er kun 725 gram, og en tykkelse på 13 mm.

Se også Massivt nettbrett-trykk i Vegas (digi.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse