Den greske Apple-forhandleren Systemgraph saksøker en gresk lege for å ha lagt ut ufordelaktige meldinger om dem på nettet.

Annonse


Saksøker Apple-kunde for 1,5 millioner

Et autorisert Apple-verksted i Hellas er så lei av en misfornøyd kunde at de rett og slett går til søksmål mot ham.

Flekker bak glasset
Dimitris Papadimitriadis leverte inn sin iMac for et mindre skjermproblem til selskapet Systemgraph.

Da han fikk maskinen tilbake, oppdaget han store flekker bak skjermglasset. Flekkene så ut som væske, og det kunne virke som om det hadde trengt inn vann bak glasset..

Fullstendig vask
Etter eget utsagn hadde verkstedet foretatt en «fullstendig vask» av maskinen. Vasken hadde muligens vært i grundigste laget…

Annonse


Papadimitriadis, som er en respektert lege i sitt hjemland, klaget naturligvis. Både på flekkene bak glasset og på det faktum at problemene han hadde i utgangspunktet fortsatt var der.

– Ikke kjøpt hos oss
Systemgraph tilbød seg å se på maskinen på ny, men det ville ikke vår doktor. Han hadde nå mistet all tillit til reparatøren, og forlangt rett og slett ny iMac. Alternativt kunne han godta å få pengene tilbake.

Systemgraph parerte med å si at siden Papadimitriadis ikke hadde kjøpt maskinen hos dem, kunne de ikke gå med på et slikt krav.

La ut på nettet
Hvorpå Papadimitriadis repliserte at han bare fulgte instruksjonene for retur og reparasjon på Apples greske nettsider.

Etter å ha møtt veggen hos Systemgraph brettet Papadimitriadis hele historien på et nettforum.

200 000 euro, takk!
Det likte verkstedet så dårlig at de nå tar legen til retten for det de kaller «et organisert forsøk på sladder og fornærmelse».

De saksøker nå legen for 200 000 euro – om lag 1 559 000 norske kroner.

I Hellas som i Norge er det i utgangspunktet forbrukerombudet som tar seg av slike saker. Men Papadimitriadis hadde ikke tid til å vente på det som ofte blir en lang prosess. Derfor offentliggjorde han hendelsesforløpet, sier han.

Saken kommer opp allerede 19. januar. Og skulle legen bli dømt, ser det muligens mørkt ut for den folkelige forbruker-jungeltelegrafen i Hellas. Og selv sitter Papadimitriadis i så fall igjen med historiens dyreste (men muligens reneste) Mac…

Kilde:
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse