Forumet 4Chan.org ble tatt ned av DDoS-angrep i går. Dermed fikk Anonymous smake sin egen medisin.

Annonse


Anonymous-forum angrepet

Nettstedet 4Chan.org er kjent som et samlingspunkt for nettaktivistene Anonymous.

Helt umoderert
4Chan-forumet er kjent for å være helt umoderert. Dermed trekker det til seg alt fra porno til hackerere og politiske aktivister utenfor allfarvei.

Forumet markerte seg for alvor i media første gang i 2008, da et stort antall deltakere sparket i gang en verdensomspenennde protestaksjon mot Scientologikirken.

Opprørs-reir
De som undertegnet oppropet signerte bare med Anonymous (Anonym). Slik oppsto legenden om Anonymous, «hacktivistene» som seinere har forsvart Pirate Pay, Wikileaks og andre nett-fenomener som myndigheter og storkapital ikke liker.

Annonse


Metoden er som oftest DDoS (Distributed Denial of Service, eller på norsk tjenestenektangrep)-angrep.

Rammet av egen medisin
I går ettermiddag kom de første meldingene av at forumet var nede. Årsaken skal i følge forumdeltakerne selv være DDoS, altså den samme medisinen som de bruker mot andre.

– Vi har nå sluttet oss til rekkene til Mastercard, Visa, Paypal og andre. En eksklusiv klubb!skrev 4Chan-grunnleggeren Moot på sin Twitter-konto da angrepet sto på som verst.

Som kjent utsatte Anonymous Visa, Paypal og Mastercard for DDoS-amngrep etter at betalingsinstitusjonene hadde nektet å formidle donasjoner til varslernettstedet Wikileaks.

Pågikk i minst 24 timer
Sikkerhetsekspert Paul Mutton i selskapet Netcraft uttalte ved 15.30-tida i går at angrepet da hadde pågått i 24 timer. Nå er det imidlertid oppe igjen.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse