«Ond» URL-forkorter

d0z.me er en utspekulert måte å starte DDoS-angrep på.

Gode, gamle DDoS har fått en ny «vår» med angrepene som Anonymous-gruppen har rettet mot betalingsinstitusjoner som ikke lenger vil overføre penger til Wikileaks.

Farlig, ny metode
Slike angrep krever i dag ikke noe annet enn at du laster ned en applikasjon, eller rett og slett klikker på en knapp på et nettsted.

Nå seiler en ny metode opp i horisonten. Foreløpig bare i demonstrasjonsøyemed, men den kan bli farlig nok om noen med onde hensikter (eller ideelle hensikter, alt etter som man ser det) tar den i bruk.

Annonse

To fluer i ett smekk
d0z.me er rett og slett en URL-forkorter, slik som bit.ly. Veldig praktisk når man skal fatte seg i korthet på Twitter og Facebook, og ikke vil bry leseren med lange nettadresser.

d0z.me er imidlertid mer enn et praktisk verktøy. Den er også en kamuflert DDoS-kriger. I samme slengen som du skriver inn adressen til lenken du ønsker å forkorte, kan du i samme slengen skrive inn adressen til et nettsted du ønsker å angripe.

Uvitende krigere
De som deretter klikker på den forkortede lenken, setter samtidig i gang et massivt angrep fra sin maskin, uten å ane det selv.

Siden hver maskin kan klare å bombardere med mellom 3000 og 4000 oppkall i minuttet, skal du ikke lure så mange før nettstedet som angripes kneler.

Det blir også svært vanskelig å avdekke hvem som står bak angrepet, siden det jo utføres av folk som ikke aner at de er «krigere».

Kilde:
Spareclockcycles.org

Annonse
Annonse