Hopp til navigasjon Hopp til innhold
www.engadget

Er dette redningen?

Snart kommer tablets med Android og Intel Oak Trail.

Er Intels nye plattform nok til å ta igjen iPad og vil Google rekke å levere sitt tablet-OS Android 3.0 i tide for MSIs nye tablet?

Sliter med Atom

Winpads er en fellesbetegnelse på Windows-tablets basert på Atom-plattformen. Dagens Intels Atom-plattform er på ingen måte laget for tablets. Dårlig optimalisering og batterilevetid er et problem.

For ikke å snakke om Windows som ikke har et grensesnitt optimalisert for berøring og spesielt ikke berøring med flere fingre samtidig.

Sommeren 2011 blir svært viktig

Intel, Microsoft og Winpad-produsentene har derfor både en utfordring når det gjelder maskinvare og programvare.

Steve Ballmer har tidligere uttalt at de ekte iPad-utfordrerne ikke kommer før en gang i 2011, kanskje ikke før til sommeren. I hovedsak sikter han til Intels Atom Oak Trail-plattform som skal overta for dagens Atom-plattform i tablet-segmentet.

– Bedre, men ingen revolusjon

Hva som skjer på programvaresiden på disse tabletene vites enda ikke. Det ser ut til at det er opp til hver enkelt tablet-produsent å lage sine egne skall (eller la være).

MSI blir en av de første som snart kan skryte av å være en av de første med Oak Trail-tablets og de skal vises frem på CES. Ifølge MSIs amerikanske salgssjef Andy Tung leverer Intels tablet-chipset Oak Trail bedre batterilevetid og ytelse, men det skal ikke være snakk om «ekstreme forbedringer» i forhold til Atom.

Windows-tabletens spesifikasjoner

Den kommende Windows 7 Home Premium-tableten har følgende spesifikasjoner og ventes tidlig neste år:

* 10.1″ skjerm (1024 x 600).
* Flerberøring.
* mini-HDMI.
* mini-USB-porter.
* SD-kortleser
* Akselerometer.
* Pris: ukjent.

Android mest lovende

Kanskje enda mer lovende (med tanke på programvare og da spesielt brukergrensesnitt) er MSIs kommende Android-tablet.

Her kan to ting skje avhengig av Google: rekker Google å levere Android 3.0 (også kjent som Honeycomb) i februar eller mars kommer MSI til å gå for dette. Om ikke blir det Gingerbread (2.3, allerede tilgjengelig i Samsung Nexus S).

MSIs Android-tablet har følgende spesifikasjoner og ventes tidlig neste år (avhengig av om den leveres med 3.0 eller 2.3):

* To-kjerne Nvidia Tegra 2.
* 10″ skjerm (1280×800).
* Flerberøring.
* mini-HDMI.
* mini-USB-porter.
* SD-kortleser
* Akselerometer.
* Pris: ukjent.

Kilder:
Engadget
MSI

Stikkord: android, tablet, windows