Med testmaskinen fra Google vil man kunne gjøre alt man vil. Det samme kommer ikke til å bli mulig med forbrukermaskinene fra Samsung og Acer. Disse blir helt låst.

Annonse


Alt du vil vite om Chrome-laptopen

Dessverre annonserte hverken Samsung eller Acer noen dato for lansering av sine Chrome-laptops igår.

Cr-48 først ut

Foruten Chrome Web Store og Chrome 9 handlet gårsdagens Google-pressekonferanse om utvikler-laptopen Cr-48. Denne inngår i et pilotprosjekt et knippe utvalgte personer får delta i.

Engadget intervjuet Googles produktutviklingssjef Sundar Pichai etter pressekonferansen i går.

Lagringsplass ukjent

Pichai kunne avsløre at Chrome-maskiner med Google-logoen påstemplet ikke vil ha mulighet til fler-oppstart med f.eks. Windows.

Annonse


Om maskinene har flashbrikke eller SSD-flashdisk står det ingenting om på Googles Cr-48-side. En ting er sikkert: forbrukermaskinene med Atom-plattformen fra Acer og Samsung kommer våren/sommeren 2011 og får en egen gjenopprettings-funksjon. Google kaller det «Verified boot», en funksjon som krever spesial-maskinvare.

All tukling med maskinen blir oppdaget av OSet og automatisk gjenopprettet.

Atom-maskiner først ut

Samsung-maskinene kommer før Acers, men ingen dato på disse heller. Det er ikke kjent hvor mye lagringsplass det er på disse maskinene.

De første maskinene kommer med Intel-teknologi (Atom), men Google låser ikke Chrome-maskinvareprodusenter til dette. Med andre ord er det godt mulig det kommer ARM-baserte maskiner også.

Cr-48 gir root-tilgang så det er godt mulig hackere har mulighet til å installere Windows på disse om den har nok lagringsplass.

Cr-48 har innebygget «jailbreak»

Cr-48 har en egen «switch» som vil gjøre det mulig å gjøre hva man vil med maskinvaren og installere hva man vil. Dette kom frem i spørrerunden etter pressekonferansen.

HDMI og USB-porter kommer senere og Google presiserte at man faktisk ikke må ha en Google-konto for å bruker Chrome OS. Det er selvsagt støtte for tastatur og mus, men lagringsenheter vil ikke fungere. Man vil heller ikke ha mulighet til å koble til en printer lokalt. Google satser fullt og helt på «Cloud Print».

Det innebygde laptop-tastaturet har ingen funksjonstaster og caps-lock er byttet ut med en søkeknapp.

Spesifikasjonene per i dag:

* 12.1-inch screen.
* Full size keyboard.
* Oversized clickpad.
* Qualcomm Gobi 3G chip for Verizon data in the US, your carrier of choice internationally.
* 802.11n dual-band WiFi.
* 8+ hours of active use.
* 8+ days of standby.
* Webcam.
* Flash storage.

Kilder:
Engadget
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse