Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nettavhengighet er et økende problem i Sør-Korea. Nå vil regjeringen ha portforbud mellom midnatt og kl. 6 om morgenen. (Ill.: thecyn.com)

Ikke nett mellom 0 og 6

Vil ha «portforbud» for ungdom.

Sør-Korea sliter i større grad enn andre land med nett.-avhengighet. Spesielt gjelder dette ungdom som spiller MMO, som finnes i mange med sær-koreanske varianter og som skal være mer avhengighetsdannende enn WoW.

Gjelder de under 16
Nå vil Sør-koreanske myndigheter ta affære. De vil nå ha et nett-portforbud for ungdom mellom midnatt og klokken 6 om morgenen. Forbudet skal bare gjelde ungdom under 16 år.

Det nye lovforslaget ligger nå til behandling i Sør-Koreas nasjonalforsamling. Det er uvisst om det får flertall.

Stygge episoder
At behovet for en eller annen form for regulering er det, står imidlertid klart for de fleste koreanere. For det har utvilsomt vært en del stygge episoder i forbindelse med nettavhengighet.

I forrige måned drepte en 15-år gammel gutt sin egen mor etter at hun hadde forsøkt å fortelle ham at han ikke burde spill mer den kvelden. Like etter tok han sitt eget liv.

Lot baby sulte
I februar døde en 32 år gammel mann etter å ha spilt i fem dager uten søvn, mat eller drikke.

Den verste historien er kanskje likevel fra mars i år, da et foreldrepar lot sin egen lille datter sulte i hjel mens de var opptatt av sin virtuelle baby på nettet.

Kilde:
Yahoo News/AFP

Stikkord: nettavhengighet