Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HTC-7-Trophy

– Microsoft kan låse mobilen din om du jailbreaker

Men det er ikke utviklerne enige i.

Utviklerne av jailbreak-verktøyet til Windows Phone 7 «ChevronWP7», Rafael Rivera, Long Zheng og Chris Walsh, må allerede forsvare seg mot kraftig kritikk.

Mer om verktøyet hos ITavisen.no.

Går i strupen på jailbreak

Det er mobil-bloggen MobileTechWorld som kun timer etter lanseringen av verktøyet raser mot utviklerne.

Verktøyet lar alle, også de som ikke er registrerte WP7-utviklere, installere apps som ikke godkjent av Microsoft.

Mener MS kan låse hackede WP7-mobiler

MobileTechWorld-bloggeren Makran Daou tror dette er starten på «en masse rot» og mener at Microsoft har mulighet til å oppdage hvem som har brukt verktøyet og med det også mulighet til å permanent låse mobiler med hacken installert.

Bloggeren hevder det ikke hjelper å tilbakestille mobilen om mobilens ID allerede er snappet opp og svartelistet av programvaregiganten.

«Det er opp til deg å avgjøre om du vil låse opp enheten på denne måten, med fare for å bli blokkert av MS (om de velger å ta denne ruten), men jeg vil ikke bli overrasket over å se en WP7-oppdatering i nær fremtid som «retter» dette potensielle sikkerhetshullet», skriver han.

– Dette suger…

Andre mener det hele er et større piratproblem enn en sikkerhetsutfordring. En av dem er WP7-utvikler Michael Crump:

«Det suger at de fleste kommer til å bruke ChevronWP7 til piratkopiering. De kunne ikke brydd seg mindre om å utvikle apps».

Slår tilbake mot kritikken

En av utviklerne av verktøyet, Long Zheng, tilbakeviser anklagene om at Microsoft kan oppdage at mobilen er hacket ved hjelp av hans verktøy.

Han mener heller ikke det er noen fare for å miste tilgang til Windows Marketplace:

«Vår prosess innebærer ikke å modifisere operativsystemfiler på enheten. Programmet aktiverer bare utvikler-funksjonalitet laget av Microsoft», forklarer Zheng.

Zheng og de to andre utviklerne har skrevet et blogginnlegg relatert til anklagene om at dette kun er et piratverktøy. De påpeker også at verktøyet ikke fjerner piratbeskyttelse i apps lastet fra Marketplace.

Usikkert hva Microsoft kommer til å gjøre

Hvilken politikk Microsoft kommer til å kjøre på dette området er for tidlig å si, men å ikke ta samme rute som Apple kan gi MS mange plusspoeng i oppstarten, noe de garantert trenger. Hacket blir disse mobilene uansett om Microsoft vil eller ikke.

Det er uansett helt sikkert at mange ønsker ekstra funksjonalitet i låste OS som iOS og WP7, og det har ingenting med piratkopiering å gjøre i det hele tatt.

Kilde:
Neowin.net
MobileTechWorld

Stikkord: windows phone 7