Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amazon skal nå selge film som streamet video. (Ill.: Amazon.com)

– Folk må få kjøpe hva de vil

Forsvarte pedofili-bok. Så trakk de den.

En lærebok i hvordan man har sex med barn lå en stund som nummer 80 på bestelgerlista til verdens største nettbutikk, Amazon.com.

Kondom-råd
Boka, som har tittelen «The Paedophile’s Guide to Love and Pleasure» («Veiviser for pedofile til kjærlighet og nytelse»), inneholder detaljerte tips og råd til pedofile.

Blant annet gir boka råd om hvordan man løser «problemet» med at smågutter ikke har store nok kjønnsorganer til å bruke kondom. (Utdrag fra boka kan du lese HER, om du har mage til det).

Boka, som er skrevet av en som kaller seg Philip R Greaves II, ble bare solgt som e-bok for Kindle.

Ikke villige til å fjerne
Boka har vakt sterke reaksjoner, og mange har forståelig nok ment at boka måtte fjernes øyeblikkelig.

Det var imidlertid ikke Amazon villige til.

I en uttalelse fra nettbutikken het det blant annet:

Amazon mener det er sensur å ikke selge visse bøker bare fordi vi eller andre tror at budskapet er støtende. Amazon støtter ikke hatefulle eller kriminelle handlinger. På den annen side støtter vi retten enhver har til å treffe sine egne egne valg når det gjelder kjøp.

Dukket opp igjen
Like etterpå ble boka trukket, og erstattet av den langt mer spiselige bestselgeren A Dangerous Fortune av thrillerforfatteren Ken Follett.

Så dukket den opp igjen, for deretter å forsvinne.

Ingen kommentar
Et søk på boka (med fare for å havne i Kripos pedofili-register) gir nå bare en såkalt 404-melding, som betyr at siden ikke finnes lenger.

Amazon har så langt ikke kommentert hvorfor de har snudd. Kanskje fordi epsioden er så påinlig at de helst vil glemme hele greia?

Kilder:
TechCrunch.com
BBC

Annonse
Stikkord: amazon, e-bok