Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Hvorfor kjøpe tablet, stasjonær og laptop, spør Gigabyte, mens de viser frem PC pad Booktop T1125.

Vi har testet Gigabytes merkelige laptop

Nå satser de for fullt i Norge.

Gigabyte entrer nå det norske markedet for fullt med in-house laptoper. Vi var tilstede på
pressekonferansen i Oslo.

Aggressiv kundejakt i Norge

I går ettermiddag var et spesiell dag for det Taiwanske selskapet, de har nemlig valgt å prioritere Norge når de snart lanserer sine nye laptoper.

Til nå har selskapet vært mest kjent her til lands for hovedkort, men selskapet møtte mannsterkt opp med representanter fra kontoret i Taiwan. Noe vi tolker dithen at de virkelig ønsker å lykkes i det norske markedet.

Det ble ikke levnet noen tvil om hvorfor Gigabyte tar sjansen på å lansere dyre produkter i et allerede fullstappet marked: nordmenn har penger. Selskapet ønsker å bli blant de ti største aktørene i laptop-markedet i løpet av fem år.

Dette tilbyr Gigabyte

Selskapet stresset på gårsdagens pressekonferanse at de har brukt mye tid på å velge servicepartnere og forhandlere og at de ikke vil rushe produktene ut i markedet, men ta det hele skritt for skritt. Hovedservicen er lokalisert i Oslo og drives av PC Doktor.

Så hva har selskapet å tilby blaserte norske nerder?

Fokuset er laptoper, med to forskjellige hovedfokus: design smelter sammen med god ytelse i laptopen «Designer Booktop M1405» og den noe spesielle hybriden «PC pad Booktop T1125» samt lillebroren til sistnevnte, en netbook døpt T1005 med Atom-CPU.

Gigabyte bruker mye tid på å skryte av egne patenter, unike eller ikke. Blant annet leveres laptopene med et eget kontrollpanel for enkelt å kunne styre strøm og eventuelle overklokkingsmuligheter (kun tilgjengelig for modellene med Core i3 CPU). Det er også gjort plass til batteriindikator på utsiden av maskinen.

De har til og med utrustet maskinene med en egen knapp for å hente frem Gigabyte-kontrollpanelet.

kontrollpanel

Unike funksjoner

Andre mer kuriøse funksjoner er muligheten til å skifte mellom 32 og 64-bits OS. Vi trodde første dette hadde noe med instruksjonssettet til CPUen å gjøre, men det Gigabyte har gjort er å implementere en funksjon i nevnte kontrollpanel som tar omstart av maskinen og starter 64-bits eller 32-bits-utgaven av Windows 7.

Dette krever selvsagt to partisjoner. Vi tviler på at mange vil ha nytte av dette i 2010, det er tross alt god kompatibilitet i 64-bits verdenen og er det ikke fyrer man opp en virtuell PC. For noen år siden ville situasjonen vært en annen.

Alt-i-ett-maskinen T1125

Gigabytes mest spennende produkt er PC pad Booktop T1125 som vi først skrev om 5. november.

Gigabyte markedsfører PC pad Booktop T1125 som et eksklusivt produkt (9499 kroner, lansering tidlig i desember). Tanken er at denne erstatter kjøp av tablets, laptops og stasjonære maskiner, dockingstasjon er nemlig inkludert.

Gigabyte viste stolt frem hvordan den kan dockes, brukes som tablet med kapasitiv multitouch eller som en vanlig laptop med touch skrudd av.

Lillebroren til T1125, T005. Dette er en 1.5GHz Intel Atom mini-laptop med vridbar skjerm og touch.

Touch er fint, men…

Det er ingenting å utsette på panelet hva angår touch-teknologien, men det som slår en er at Windows 7 definitivt ikke er en særlig morsom arena for fingerlek. Spesielt ikke når man prøver å skrive. Den har heller ikke automatisk skjerm-rotasjon.

Det er tusenvis av små menyer og drop-down-bokser i Microsofts OS og Gigabyte sa ingenting om noe eget touch-skall. Touch er fint, men kun om det leveres som en helhetlig opplevelse med optimalisert programvare.

Produktene blir tilgjengelig hos Amentio/Datakjeden.

Spesifikasjoner og priser fra gårsdagens produktlanseringer:

* T1125
* T1005
* M1405

Gigabyte viser oss PC pad Booktop T1125 med fire THX-sertifiserte høyttalere på undersiden og eget kontrollpanel:

Stikkord: gigabyte, laptop, tablet