Hopp til navigasjon Hopp til innhold
N8 (Ill.: Foto: Per Erland)

– Symbian blir bedre til våren

Nokia lover mye bra.

Den nyeste versjonen av Symbian, kalt ^3, vil gjennomgå omfattende forbedringer snart. Det fortalte Nokias representanter under en pågående konferanse i Amsterdam.

Symbian^3 brukes i blant annet Nokia N8, og er den mest moderne versjonen av operativsystemet. Den har imidlertid fortsatt mangler når det gjelder brukervennlighet.

Bedre nett og tastatur
Nå skal selskapet fikse disse: En ny og bedre nettleser, støtte for QWERTY-tastatur i portrettmodus og støtte for Swype er blant de største forandringene. Disse skal slippes for eksisterende modeller som bruker ^3 i løpet av første halvdel av 2011.

Jevnligere oppdateringer
Oppdateringene er en del av den nye strategien for Symbian. Det er slutt på fullverdige nye versjoner av systemet, og det kommer ingen Symbian^4 – i stedet vil funksjoner som skulle lanseres med et nytt OS og nye mobiler en gang i fremtiden, gjøres tilgjengelig for eiere av eksisterende telefoner som N8. Som får altså utvidede funksjoner på sikt og lenger levetid.

Vi er spent på hvor omfattende nyhetene blir, og gleder oss til å høre mer. Du kan lese vår test av N8 slik den fremstår i dag her.

Kilde:
ZDnet

Stikkord: Mobil, nokia