Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FaceTime gjorde det svært enkelt å se andres passord. Nå har Apple «rettet» feilen ved å gjøre kontoinformasjonen helt utilgjengelig.

Nye FaceTime var sikkerhetsrisiko

Utleverte personinfo.

Det er tydeligvis en grunn til at FaceTime for Mac fortsatt er i beta.

Kjipt sikkerhetshull avdekket

For nå er det avdekket at Apples videochatprogramvare lett avslører brukeres innloggingsinformasjonen, nemlig Apple ID passord og brukernavn.

For å kunne bruke FaceTime må man nemlig logge inn på sin Apple ID (samme som ved innlogging på iTunes Store) og denne informasjonen, sammen med sikkerhetsspørsmål er svært enkelt å nå via programmet.

Enkel hacking

La derfor ikke MacBooken ligge uten tilsyn da «lokal-hacking» blir veldig enkelt. Programmet husker også passordet, så du er ikke trygg selv om du lukker FaceTime.

Passordet kan endres av hvem som helst, uten at den virkelige eieren behøver å verifisere passordendringen via epost eller ved å taste det gamle passordet.

«Rettet» av Apple

Ifølge MacRumors ser det nå ut til at Apple kjapt mer eller mindre har rettet problemet, for trykker man på «View Account» videreføres man bare automatisk tilbake til hovedvinduet uten noen mulighet til å se kontoinformasjon.

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, facetime