Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et BBC-team intervjuer studentene Elliott Day, Caroline Scot og Charlotte Gay. Alle er deltakere i Unplugged-prosjektet. (Ill.: Bournemout University)

Klarer de det?

Studenter skal være uten nett i ett døgn.

Klarer du å være uten nett, mobil, radio og TV i 24 timer?

Det skal nå 530 studenter ved universiteter over hele verden finne ut.

Tøffere enn de hadde trodd
Studentene, som har blitt spesielt kontaktet hver i sær i forbindelse med det globale Unplugged-prosjektet i regi av universitetet i Salzburg i Østerrike, må i løpet av helga ha gjennomført eksperimentet.

Flere har allerede avsluttet det, og kan fortelle at det var vanskeligere enn de hadde trodd.

Humøret ble dårligere
– Selv om jeg startet dagen med å føle meg bra, merket jeg at humøret begynte å endre seg rundt lunsjtider. Jeg begynte å føle meg isolert og ensom. jeg mottok flere telefonsamtaler jeg ikke kunne svare på, skriver en av deltakerne.

– Tekstmeldinger og Facebook gjør meg i stand til å legge planer og møte folk sosialt. Uten disse to hadde jeg ingen mulighet til å legge planer med mindre jeg tilfeldig støtte på personen jeg gjerne ville finne på noen sammen med, skriver en annen.

Vanskelig å unngå
Carline Scott var en av studentene som gjennomførte eksperimentet ved Bournemouth-universitetet i Storbritannia. Hun syntes det var vanskelig å unngå media, selv om hadde skrudd av alle sine egne dingser.

– Først trodde jeg dette bare skulle handle om å ikke skrive e-post eller tekstmeldinger. jeg skjønte ikke hvor mye media det er rundt meg i hverdagslivet, forteller hun til BBC.

Stikkord: nettavhengighet