Hopp til navigasjon Hopp til innhold
7Digital prøver seg med en konkurrent til iTunes. Men vil Apple slippe dem inn? (Ill.: 7Digital)

Nå blir det spennende

Vil Apple slippe inn denne?

Den britiske musikkbutikken 7digital er i full gang.

Også i Norge
Også norske kunder kan kjøpe MP3-filer for nedlasting fra nettstedet, som åpenbart satser på å bli en konkurrent både til iTunes og Platekompaniet her hjemme.

Nå prøver de å få godkjent en nedlastings-app for iOS, slik at brukere av iPhone, iPad eller iPod Touch kan kljøpe og laste ned musikken direkte til sin Apple-dings.

Spotify slapp inn
Så langt har Apple sluppet inn Spotify. Men kanskje fordi de primært driver med streaming (du kan ikke kjøpe musikk direkte fra iOS-utgaven, bare fra PC/Mac-utgaven), har Apple sluppet appen deres gjennom (i Europa).

7digital driver derimot med akkurat det samme som iTunes. De selger musikk som filer på nettet, og gjør det allerede både på Android og via PC/Mac.

7Digital er for øvrig en av Spotifys samarbeidspartnere, og inngikk i mars 2009 avtale med det svensk-britiske selskapet.

Bedre lyd
De kan til og med tilby bedre lydkvalitet enn iTunes.

Mens iTunes selger låtene sine som 256 kbps AAC-filer, selger 7digital musikken som 320 kbps MP3. Fordelen med MP3-formatet er som kjent at det kan spilles over alt, mens AAC fortsatt ikke har samme utbredelse og støtte i spillere.

Både streaming og kjøp
7digital kan for øvrig både tilby streaming og kjøp, mens iTunes bare tillater en kort forhåndslytt før du kjøper. Streaming er riktig nok ikke på plass i iOS-appen nå, men 7digital lover at det kommer.

Appen er nå inne til vurdering hos Apple. Hele musikkbransjen venter nå i spenning på hva Steve Jobs & co vil si til å få en slik formidabel konkurrent inn i butikken sin. Mange ser mørkt på at Apple både skal fortsette å ha 90 prosent av markedet for digital musikk og samtidig sperre konkurrenter ute.

Optimistiske
Selv er 7digital optimistiske.

– Det vil skje. Vi får den godkjent, sier de i denne videoen:

Stikkord: itunes, musikk, spotify