Hopp til navigasjon Hopp til innhold
zuckerberg_f8 (Ill.: Facebook)

Pass deg for disse Facebook-appene

De ti mest populære utleverer informasjon.

Facebook er igjen i hardt vær etter at det har blitt kjent at alle de 10 mest populære appene, inkludert gigantiske FarmVille, utleverer informasjon til tredjepart.

Facebook i personvernstrøbbel… igjen

Det er The Wall Street Journal som kunne rapportere dette i går og i dag har Facebook fått brev fra en representant for den amerikanske kongressen.

Bruker-IDen din blir utlevert til forsknings og markedsføringssselskap. For slike selskap er dine bruksmønstre på nett svært interessant i forhold til annonsemarkedet.

UIDen behøver ikke røpe noe, det kommer helt an på hvor åpne personverninnstillingene er. Deler man alt er det enkelt for slike selskap å hente ut informasjon fra profilen din.

Har enormt mange brukere

FarmVille er enormt populært og har hele 80 millioner brukere (per februar 2010). På bloggen sin hevder Facebook at det hele er en teknisk glipp og at det aldri var meningen at denne informasjonen skulle havne hos tredjepart.

Facebook viser til sitt regelverk der det opplyses om at det ikke er lov å utlevere slik informasjon. Likevel skal dette ha skjedd grunnet «den tekniske måten nettlesere fungerer».

Har allerede kastet ut LOlapps

Ifølge AppData (i skrivende stund ustabil) er i tillegg til FarmVille også Texas HoldEm Poker og FrontierVille berørt.

Facebook blokkerte nylig selskapet LOLapps da de brøt Facebooks vilkår. WSJ hevder at også LOLapps ga tredjepartsselskap personlig brukerinformasjon hentet fra Facebook. Selskapet er nå tilbake i varmen.

Facebooks ti mest populære apps. De fleste er spill.
(Ill.: AppData.com)

Kilder:
WSJ
Mashable

Stikkord: facebook, personvern