www.engadget

Annonse


Hør Jobs lange ut mot Android

Apple kunne i går avsløre et svært imponerende iPhone-salg og det beste kvartalsresultatet noensinne.

Så mange i-produkter solgt

For det fjerde kvartalet i 2010 kunne Apple skryte av 20.34 milliarder dollar (118 milliarder kroner) i inntekter og et kvartalsresultat på 4.31 milliarder dollar (25 milliarder kroner).

Her er tallene:

* Mac: 3.89 millioner solgte (opp 27 prosent).
* iPhone: 14.1 millioner solgte (opp 91 prosent).
* iPod: 9.05 millioner solgte (tilbake 11 prosent).
* iPad: 4.19 millioner solgte.
* Apple TV: 250 000 solgte.

Annonse


Intet håp for 7″ iPad

Det var ikke bare tall Jobs var opptatt av. På konferansen, som ble streamet direkte, gikk han også hardt ut mot både Android og RIM og drepte håpet om en 7″ iPad:

«Denne størrelsen er ubrukelig om man ikke inkluderer sandpapir så brukerne kan bruke det på fingrene så de blir en firedel av størrelsen».

Jobs hevder at tablets mindre enn 10″ er poengløst, uansett har man jo en smartphone i lomma, mener Jobs.

– RIM klarer ikke ta oss igjen

Apple-sjefen hadde også litt å si vedrørende sine konkurrenter, deriblant RIM, produsenten bak Blackberry, som snart er klar med sin egen iPad-konkurrent:

«Jeg tror ikke at de kan klare å ta oss igjen i overskuelig framtid».

Jobs sikter selvsagt til hele 14.1 millioner solgte iPhones, det er fler solgte enn hva RIM kan vise til med sine Blackberry-telefoner i august-kvartalet, som i Norge er myntet kun på bedriftsmarkedet.

Heller ikke Android unnslapp

Heller ikke Android unnslapp en svært offensiv Jobs. Apple-sjefen klagde på programvare-fragmentasjon (med rette vil nok mange si) og sådde tvil rundt Androids salgstall.

Ifølge Apple aktiveres det nemlig 275 000 iOS-produkter i gjennomsnitt hver eneste dag, mens Android, ifølge Jobs, ligger rett under på 250 000 per dag. Også dette et gjennomsnittstall hentet fra september.

Jobs erkjente likevel at det ble solgt fler Android håndsett i juni-kvartalet, men antydet at dette var grunnet «overgangen til iPhone 4».

Har du lyst å høre Jobs kan du laste ned en MP3 fra Engadget.

Kilde:
Engadget
Macrumors

Annonse