Kiss-legenden Gene Simmons har påkalt seg fildelernes vrede.

Annonse


Fildelerne til krig mot Kiss-stjerne

– Sørg for at varemerket ditt er beskyttet. Sørg for at ingen krenker det. Gå rettens vei. Saksøk hver eneste en. Ta husene deres, bilene deres. Ikke la noen tråkke på rettighetene dine.

Full av krutt
Dette sa Kiss-legenden Gene Simmons i en paneldebatt (se video under) om rettigheter i kultur- og underholdningsbransjen natt til i dag norsk tid.

Og han hadde mer krutt å by på.

– Platebransjen sov ved rattet, og de hadde ikke baller til å saksøke hver eneste kvisete skolegutt som lastet ned materiale. Så nå sitter vi igjen med hundretusener av folk uten jobb. Det finnes ingen industri mer.

Annonse


Tok ned to nettsteder
Svaret lot ikke vente på seg. Bare timer etter at Simmons hadde levert sin kraftsalve gikk begge nettsidene hans ned: GeneSimmons.com og SimmonsRecords.com ned (fortsatt nede i skrivende øyeblikk).

Den ikke ukjente gruppa som kaller seg Anonymous tok på seg ansvaret i forum 4Chan.

Operation Payback rir igjen
Dette er etter alt å dømme de samme som sto bak den massive aksjonen mot film- og platebransjen tidligere i høst, Operation Payback. (Se også Derfor angriper vi antipiratene på digi.no).

Gruppa er tydelig inspirert av den historiske opprøreren Guy Fawkes fra 1600-tallets England. Fawkes har senere blitt udødeliggjort i filmen V for Vendetta, som bygger på en tegneserie av Alan Moore.

Detaljert liste med mål
Anonymous ser seg selv som en undergrunnsgruppe som jobber mot det de kaller opphavsrettstyranniet og underholdningsindustriens makt. De har så langt angrepet en lang rekke mål, blant annet platebransjens organisasjon RIAA og filmbransjens ditto MPAA. En detaljert liste over målene deres finner du på Tieve.tk.

Virkemiddelet er såkalte Tjenestenekt-angrep (også kalt DoS – Denial of Service) som fører til at nettsteder kneler for massiv, falsk trafikk.

Legendariske maske-rockere
Kiss var vært populære på 70- og 80-tallet, på tross av en gjennomgående fiendtlig holdning blant rock-kritikerne i pressen.

Rockgruppa ble kjent for sex-fikserte tekster, outrerte kostymer og masker. Simmons, som sang og spilte bass, var kjent for sin lange tunge, som han til stadighet rakte ut mot publikum. Han var også kjent for sin store apetitt på det annet kjønn, og var blant annet kjæreste med pop-divaen Cher.

Fortsatt aktiv
I dag lever Simmons, som er blitt 61 år, fortsatt høyt på suksessen fra 30-40 år tilbake. Han har blant annet sitt eget reality-show, med det dobbeltbunnede («jewels» kan bety både «juveler» og «baller») navnet «Gene Simmons Family Jewels».

Kiss er fortsatt aktive, og ga ut nytt album i 2009 og la ut på turné i år. Den 14. juni spilte de på Valhall i Oslo.

Her er opptaket fra konferansen der Simmons deltok:

Kilde:
Guardian.co.uk

Annonse