Linux-pingvinen Tux er nede for telling nok en gang, skal vi tro kommentatoren Robert Strohmeyer.

Annonse


– Linux er død (igjen)

Det er nesten ikke tall på hvor mange ganger Linux har blitt erklært død og begravet. Men underlig nok lever det i beste velgående ennå.

– Vondt å si det
Men nå prøver nok en IT-kommentator å ta livet av stakkars Tux, pingvinen som symboliserer alternativet til Windows og Mac OS.

– Det gjør vondt å si dette. Men drømmen om Linux som et desktop-OS å regne med er så godt som død.

På tross av alt
Dette sier kommentatoren Robert Strohmeyer i PCWorld.com.

Annonse


Han mener at skipet egentlig har sunket for lenge siden, på tross av høy sikkerhet, bedre grensesnitt og den konstante utskjellingen av Apple som proprietær og Microsoft og Windows som usikkert.

Bare en prosent bruker
Faktum er at det i følge statistikk som skal være til å stole på nå bare er en enslig prosent som bruker Linux på sin vanlige PC.

På serversiden ser det som kjent ganske annerledes ut. Der har ulike Linux-varianter en stor andel av markedet.

Alt lå til rette
Strohmeyer mener at Linux-verdenen ikke grep sjansen mens de hadde den. Alt lå til rette for suksess: Windows Vista skapte misnøye blant Windows-brukere verden over, og mange så seg om etter et alternativ.

Samtidig gikk flere av de store PC-produsentene – blant dem Dell, HP, Asus og Lenovo – for Linux-opsjon som preinstallert OS på sine maskiner.

Dyrt vant mot gratis
Og en populær Linux-distro som Ubuntu var minst like lett å installere og bruke som Windows og Mac OS. Kompatibelt med pdf og Office-dokumenter var det også.

Og ikke minst: Ubuntu var og er gratis.

Likevel klarte ikke Linux å gjøre vei i vellinga. Folk fortsatt å kjøpe PC med Windows, eller Mac med OS X. Og er i dag tilsynelatende fornøyde med det.

Annonse