Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nettprat på Facebook er en del av folks hverdag. Nå vil Facebook inn og kikke på hva du prater om, til glede for annonsørene. (Ill.: Facebook)

– Gi oss slettingen tilbake

Protester mot Facebook-endring.

Med sine 500 millioner brukere (juli 2010, kilde: Wikipedia) er Facebooks «befolkning» større enn USAs og Japans til sammen.

Protester og krav
Dermed snakker vi om en vesentlig opinion når protestbevegelser begynner å røre på seg.

Hver gang Facebook gjør en endring i systemene sine, skrikes det om kapp for å få tilbake det gamle. Enten det gjelder design, personvern eller mangel på «liker ikke»-knapp.

Nå er de i gang igjen, de virtuelle fanebærerne og demonstrantene.

Lagrer historikk
Denne gangen gjelder det nettprat-historikken.

Det var nemlig slik at man tidligere kunne slette de samtalene man hadde hatt. Nå er denne muligheten fjernet, til mange med sterkt behov for privatlivs store forferdelse.

5785 medlemmer
Mange mener at det de snakker om skal kunne bli glemt for alltid, og aldri skal kunne hentes fram igjen verken av Facebook-ansatte, hackere eller andre.

Slik er det ikke nå. Alt tas vare på, og potensielt kan noen som ikke burde ha fått innblikk i dine private nettsamtaler få se det du skrev.

Protestsiden har så langt 5785 «likes», og antallet stiger raskt.

Så langt har så vidt vi vet ingen slike protestbevegelser før fram. Facebook-sjefen Mark Zuckerberg pleier å stå fast på sitt, uten at det fører til masseflukt, akkurat.

Stikkord: facebook